Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski projekti za mlade predstavljeni državnoj tajnici Željki Josić

Šibenski projekti za mlade predstavljeni državnoj tajnici Željki Josić

 

 

Kako unaprijediti standard mladim ljudima i  obiteljima kroz područje obrazovanja, tržišta rada i stanovanje bila je tema radnog sastanka u uredu šibenskog gradonačelnika Željka Burića kojemu je, uz njegove suradnike i Mateja Mršu, predsjednika Udruge Mladi u EU, prisustvovala Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade sa svojim suradnicima.  Tom prilikom predstavljena su i dva projekta kojima Šibenik, kako je obrazložio gradonačelnik Burić, teži poboljšanju uvjeta i kvalitete života mladih u gradu. Riječ je o Centru za mlade  i Centru za turizam u krugu ex vojarne „Bribirski knezovi“, odnosno ex vojarne "Ante Jonjić".

- Koliko su gradu mladi prioritetna skupina govori podatak da je procijenjena vrijednost Centra za mlade u kojemu bi bila i koncertna dvorana - 30 milijuna kuna. Centar za turizam, pak,  bio bi mjesto edukacije kadrova u turizmu, a oba sadržaja svakako bi zadržala ljude u našoj sredini – istaknuo je gradonačelnik podsjetivši kako podupire sva nastojanja državnih tijela da  pravnom regulativom mladima omogući stalni radni odnos i sufinanciranje kredita, odnosno najamnina za stanove.

Državnom tajnica Željka Josić kazala je, pak, kako je veseli kada lokalne vlasti imaju puno ideja, ali i  provode puno programa.

- Interes je na mladim ljudima i njihovom ostanku te  dolasku novih mladih ljudi jer ovaj kraj je doista ugodan za život. Svjesni smo nepovoljnih radnih ugovora koji se često spominju, bilo da su ugovori na određeno vrijeme ili ugovori o djelu. U fokusu nam je upravo to, da se primjerenije riješi status mladih na tržištu rada, pogotovo onih koji završavaju obrazovanje – zaključila je državna tajnica.

Ispred Savjeta mladih i udruge Mladi u EU Matej Matić spomenuo se organizacije prvih događaja za građane u sklopu konferencije o budućnosti mladih u Europi na kojoj mogu davati svoje prijedloge.

- Život mladih uvijek može biti bolji. Veseli me što dobivamo jako puno otvorenih molbi iz Hrvatske i inozemstva pa postajemo sve atraktivniji, barem što se tiče civilnog sektora. Dobivanje Certifikata za mlade, kao prvi od devet gradova, ne znači da je Šibenik najbolji u Hrvatskoj po pitanju politika za mlade, ali može dati primjer ostalim gradovima kako nastaviti i kojim putem ići. Vjerujem da ćemo moći nadograđivati sve što je dosad napravljeno – rekao je Matić.

  Objavljeno: 21.09.2021, 14:25h