Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski sustav tehničke zaštite – primjer drugim gradovima

Šibenski sustav tehničke zaštite – primjer drugim gradovima

 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta primili su izaslanstvo Grada Supetra u kojemu su, uz Marijanu Šemanović, direktoricu Komunalnog društva Grad, bili i Nikša Paviškov, voditelj Odsjeka za komunalno poslovanje i izgradnju i Matko Rendić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Supetra, a tema sastanka bila je mogućnost implementacije sustava videonadzora u Gradu Supetru po modelu koji je primijenjen u Šibeniku. 

Budući da je gradski sustav tehničke zaštite, u svega nekoliko mjeseci od početka rada uvelike pridonio očuvanju visoke razine sigurnosti građana, djece, javne i privatne imovine te značajno unaprijedio proces identifikacije i evidentiranja prometnih prekršaja,  primarno se fokusirajući na domenu prometnog redarstva, tj. nepropisna parkiranja i zaustavljanja, predstavnici Grada Supetra izrazili su oduševljenje rezultatima ovog projekta te se zahvalili na ponuđenoj suradnji i pomoći.

Moderni sustav videonadzora javnih površina u Šibeniku, istaknuli su,  primjer je dobre prakse stvaranja boljeg i sigurnijeg okruženja građana i njihovih gostiju te ćemo svakako iskoristiti ponuđenu pomoć Grada Šibenika oko uvođenje takvog sustava.

Prilikom posjete, gostima je omogućen i posjet nadzornom centru iz kojega se  kontinuirano i detaljno monitorira situacija na javnim površinama uz pomoć mreže kamera raspoređenih na strategijskim lokacijama diljem grada.

 

  Objavljeno: 08.12.2023, 11:51h