Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenski vizualni spektakl na zagrebačkom Festivalu svjetla: Nevjerojatne instalacije i koncert Fogsellersa

Šibenski vizualni spektakl na zagrebačkom Festivalu svjetla: Nevjerojatne instalacije i koncert Fogsellersa

 

 

Šibenska Tvrđava kulture multimedijalnim vizualnim spektaklom sudjelovat će na ovogodišnjem zagrebačkom Festivalu svjetla koji će se na više lokacija u metropoli održavati od 15. do 19. ožujka.

"Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što se imamo priliku predstaviti na ovom sjajnom festivalu doista dojmljivog programa. Tvrđava kulture interdisciplinarna je ustanova koja upravlja obnovljenim šibenskim tvrđavama i producira uistinu velik broj različitih kulturnih programa. Uz programe na tvrđavama tu su i programi u Kući umjetnosti Arsen, a uskoro i u Centru koralja Zlarin kojeg otvaramo u narednim mjesecima“, kazala je uvodno ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu.

Šibenik je doista grad svjetla, istaknula je, grad bogate kulturno povijesne baštine i jedan od prvih gradova u svijetu koji je 1895. godine dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju što i danas inspirira tim Tvrđave kulture.

„Od samih početaka inspirirani smo multimedijom i novim digitalnim, suvremenim rješenjima, posebno kada je riječ o interpretaciji baštine. Iza nas je jako puno produkcije različitih multimedijalnih i digitalnih sadržaja, a sada imamo priliku u metropoli predstaviti vrlo zanimljiv i dinamičan sadržaj nastao kroz europski projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, najveće kopnene šibenske tvrđave“, kazala je ravnateljica šibenske Tvrđave kulture.

Riječ je o izuzetnom multimedijalnom umjetničkom sadržaju nastalom u suradnji s više renomiranih hrvatskih umjetnika kojim je šibenska Tvrđava sv. Ivana dobila u večernjim satima potpuno novu sliku i vizuru.

„Za nas je 2023. godina posebna - ovo ljeto obilježavamo desetu koncertnu sezonu na Tvrđavi sv. Mihovila, simbolu grada koji je do sada ugostio više stotina događanja i postao mjesto nezaboravnih doživljaja za više stotina tisuća posjetitelja. U okviru našeg gostovanja, Festivalu svjetla htjeli bismo na neki način dati i glazbeni pečat pa 19. ožujka u 21 sat na platou garaže Tuškanac uz vizualnu prezentaciju Tvrđave kulture svira bend Fogsellers, šibenski umjetnici koji će glazbenim i vizualnim spektaklom 'Sono koloro' oduševiti sve posjetitelje“, poručila je ravnateljica Tvrđave kulture Gorana Barišić Bačelić, uz poziv građanima na koncert i zahvalu Turističkoj zajednici Grada Zagreba na prilici za sudjelovanje na Festivalu svjetla.

Festival svjetla u Zagrebu, koji se ove godine održava peti put, predstavili su i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld, koja je najavila sudjelovanje francuskih, nizozemskih i njemačkih umjetnika na Festivalu svjetla, koji je za sve građane i goste Zagreba potpuno besplatan.

Zagrebački gradonačelnik Tomašević istaknuo je zadovoljstvo održavanjem festivala i njegovim značaj na razvoj cjelogodišnjeg turizama u Zagrebu.

„Drago mi je i da u organizaciji Festivala imamo sve više partnera i da ulazimo u partnerstva s drugim gradovima. Zagreb se sve više etablira kao turistička destinacija tijekom cijele godine, za što su izuzetno bitni događaji prisutni u svako godišnje doba -  Advent kao zimski događaj, Festival svjetla kao proljetni, Zagreb klasik kao ljetni i Artukultura kao jesenski događaj“, poručio je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Cilj manifestacije je ujediniti maštu, naglasio je Tomašević, umjetnost i svjetlosne tehnologije te najaviti proljeće kroz pozitivnu energiju i dobre emocije. Posjetitelji će tijekom pet dana trajanja Festivala svjetla moći obići ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada.

  Objavljeno: 02.03.2023, 13:46h