Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Službeni program za proslavu Dana Grada

Službeni program za proslavu Dana Grada

 

 

Gradonačelnik dr. Ante Županović i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug održali su danas u Uredu gradonačelnika konferenciju za medije o službenom programu za proslavu blagdana sv. Mihovila i Dana Grada.

Program obilježavanja Dana Grada započeo je već sinoć predstavom u HNK Šibenik „Lipo li je ćakulati“, koju su izveli članovi dramske skupine „Providenca“ koja djeluje u sklopu programa međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući“, u okviru Centra za pomoć i njegu grada Šibenika.

Naredne dane obilježit će uglavnom dječje stvaralaštvo kroz brojne glazbeno – scenske i likovne aktivnosti u aranžmanu šibenskih gradskih vrtića. Posjet Šibeniku uzvraćaju i Vukovarci koji će uveličati svečanost uoči Dana grada predstavljanjem svojih kulinarskih specijaliteta i bogatim kulturno – umjetničkim programom. Tako će u petak ispred hotela „Jadran“ za Šibenčane biti pripremljeno tisuću porcija tradicionalnog slavonskog čobanca uz tamburaše i plesače. Kuhati se počinje u 17 sati, a građani će moći degustirati jelo i družiti se s Vukovarcima u večernjim satima.

Centralni dan tjedna obilježavanja Dana grada je petak kada će u 10 sati biti svečano otvaranje Pomorskog inovacijskog centra „iNavis Šibenik“ kojem će prisustvovati i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. Svečano otvaranje stalnog postava Muzeja grada Šibenika zakazano je za 12 sati. Eksponati prezentiraju povijest grada i njegove okolice od 6. tisućljeća prije Krista do kraja 18. stoljeća.  Prvih mjesec dana Muzej će bit otvoren za sve građane koji besplatno mogu pogledati sačuvani dio svoje bogate povijesti. Počasni gosti grada Šibenika na svečanom otvaranju bit će ministrica kulture prof.dr.sc. Andrea Zlatar Violić i prof.dr.sc. Ivo Josipović. Predsjednik će nazočiti i svečanoj sjednici Gradskog vijeća u 13 sati na kojoj će biti dodijeljena priznanja Grada Šibenika.

Na sam Dan grada, u subotu 29. 9. 2012., nakon tradicionalne budnice Šibenske narodne glazbe, položit će se vijenci i odati počast hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kod Spomen križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja na Baldekinu. Tijekom dana održat će se sportske manifestacije: 12. Kup Šibenika „Gradu na dar“ u OŠ Vidici i „Trka za moj grad“ u Park šumi Šubićevac na kojoj će, u okviru projekta „Grad Šibenik – prijatelj djece“ sudjelovati  djeca iz šibenskih sportskih klubova, vrtića i škola. Na Trgu Pavla Šbuića 1 ( ispred zgrade Županije ) u 20 sati nastupit će poznati šibenski rockeri, nezaboravni Pauci. 

  Objavljeno: 25.09.2012, 12:41h