Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Srednjoškolci Tima 8 šibenske Ekonomske škole pobjednici UNICEF-ove radionice UPSHIFT

Srednjoškolci Tima 8 šibenske Ekonomske škole pobjednici UNICEF-ove radionice UPSHIFT

 

 

Učenici šibenske Ekonomske škole Lucija Zmijanović, Stipan Režić i Lea Kursan združeni u Timu 8 pobjednici su popularne UNICEF-ove radionice UPSHIFT.  Njihov pobjednički projekt informiranja mladih o zaštiti i očuvanju plemenite periske koji je započeo realizaciju pod okriljem UNICEFA bit će predstavljen večeras u 19 sati u Kući umjetnosti Arsen.  
Inače, UNICEF-ova radionica UPSHIFT održana je u Petrčanima od 12. do 14. studenoga prošle godine a poziv na sudjelovanje dobilo je deset najbolje plasiranih timova iz Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije koji su prošli prvi selekcijski krug.  U ostvarenju planiranih projekata prva tri tima financijski će poduprijeti UNICEF.
Osvajanju prvoga mjesta je pridonijela izrada i predstavljanje kreativnih prototipova koji se bave problemom ugroženosti i opstanka plemenite periske. Stručni žiri posebno je zaintrigirao glazbeno literarni program, izrada edukativnih interpretacijskih ploča, radionice za najmlađe kroz socijalno partnerstvo te drugi kreativni sadržaji.
Na radionici UPSHIFT-a potiče se razvijanje poduzetničkih vještina i osnažuju mladi od 13 do 19 godina, kao nositelji društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama. Provodi se u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).
Mladi u programu stječu nova znanja, razvijaju vještine analize i rješavanja konkretnih problema, dolaska do mogućeg rješenja, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.  Raznolika lepeza pomno odabranih aktualnih tema pod stručnim mentorstvom odraz je zainteresiranosti mladih za pozitivne promjene u svojoj zajednici.  
Zanimljivo je da su članovi šibenskog pobjedničkog tima ujedno i učenici Glazbene škole Ivan Lukačić.

 

  Objavljeno: 20.03.2023, 10:06h