Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sutra središnje obilježavanje 30. obljetnice osnutka 15. Domobranske pukovnije Petar Krešimir IV

Sutra središnje obilježavanje 30. obljetnice osnutka 15. Domobranske pukovnije Petar Krešimir IV

 

 

Središnje obilježavanja 30. obljetnice osnutka 15. Domobranske pukovnije Petar Krešimir IV održat će se sutra, u subotu, 17. prosinca. Program započinje u 10 sati komemorativnim skupom i polaganjem vijenaca pred Spomen obilježjem smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu. Nastavlja se svečanim mimohodom branitelja do Hrvatskog narodnog kazališta gdje će se u 11 sati održati Svečana akademija u povodu jubilarne obljetnice utemeljenja spomenute šibenske ratne postrojbe.

U katedrali sv. Jakova u 13 sati  služit će se sveta misa zadušnica za poginule pripadnike 15. Domobranske pukovnije Petar Krešimir IV te sve poginule, smrtno stradale i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Program završava snimanjem Milenijske fotografije na trgu ispred šibenske prvostolnice u 14 sati te prigodnim domjenkom.

Zbog najavljenog mimohoda branitelja, od spomenika na Baldekinu do središnjeg gradskog trga Poljana bit će od 10.30 do 11 sati uvedena privremena regulacija prometa. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika mimohod se neće održati.

  Objavljeno: 16.12.2022, 10:00h