Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečano otvoren Studentski dom Palacin

Svečano otvoren Studentski dom Palacin

 

 

Studentski dom Palacin svečano je danas otvoren u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Novoizgrađeni dom ukupne površine 7.863,38 m2, ima 332 ležaja i najvrjedniji je infrastrukturni projekt u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji vezan uz visoko obrazovanje.

Veleučilište u Šibeniku uspješno je provelo projekt ukupne vrijednosti 11.328.702,31 eura, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 10.057.535,34 eura.

„Šibenik je dobio najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj. Ovim objektom unaprijedili smo studentski standard u Šibeniku, ali i svakako pridonijeli prepoznatljiosti grada kao poželjnog mjesta za studiranje. Studentska infrastruktura u Šibeniku došla je na razinu koju nemaju čak mnogo veći gradovi od našeg“, kazao je ovom prilikom dekan Veleučilišta Ljubo Runjić zahvalivši se svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta od samih početaka.

Gradonačelnik Željko Burić u svom govoru istaknuo je kako je izgradnjom doma svrsi priveden još jedan zapušteni vojni kompleks na prostoru grada.

„Studenski dom Palacin svakako je jedan od dražih projekata kojemu sam se posebno veselio. Osim što je promijenio vizuru ovog djela grada, ovaj objekt značajno će doprinijeti kvaliteti studiranja u Šibeniku. Čestitam ovom prilikom Veleučilištu u Šibeniku i njihovom vodstvu koje je svojim primjerom pokazalo kako visoko školstvo, iznimni akademski rezultati i kvalitetna edukacija više nisu ekskluzivitet samo nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj. Od grada koji, samo prije desetak godina, nije imao gotovo ništa od visokog obrazovanja, postajemo grad prepoznatljiv upravo kao studentski grad koji njeguje i razvija politehničke znanosti kako je engleski prijevod veleučilišta, a u tome ćemo i ustrajati“, poručio je gradonačelnik Burić.

Okupljenima se obratio i župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić koji je u svom govoru čestitao svima angažiranima na projektu, a studentima poželio ugodan boravak te uspješno studiranje i učenje u novom objektu. Također, okupljenima se obratio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je česitao svima zaslužnima za provedbu projekta.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je svim zaslužnim dionicima projekta na otvaranju Studentskog doma Palacin.

„Naši studenti, posebno oni slabijeg socioekonomskoga položaja, uz podršku Ministarstva znanosti, sada mogu imati moderan smještaj na razini kakvu zaslužuju, koja će im omogućiti da tijekom svog obrazovanja ostvaruju što bolje rezultate. Drago mi je da Hrvatska ima policentričan razvoj visokog obrazovanja i da naš obrazovni sustav sve više nastoji biti konkurentan obrazovnim institucijama na razini Europe i svijeta. Za grad Šibenik važno je da bude, između svega, i središte znanja što svaki narod i svaku zemlju dugoročno čini konkurentnijom u globalnoj utakmici", rekao je premijer Plenković.

Nakon prigodnih obraćanja nove prostorije blagoslovio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, a potom su uzvanici obišli novouređeni dom.

 

  Objavljeno: 11.07.2023, 17:06h