Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svečanom akademijom obilježena 100. obljetnica Veslačkog kluba „Krka“

Svečanom akademijom obilježena 100. obljetnica Veslačkog kluba „Krka“

 

 

Svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku  kojoj su prisustvovali brojni predstavnici sportskog, javnog i društvenog  života Šibenika te sadašnji i bivši članovi stasali uz taj Klub pridonoseći njegovom uspjehu,  večeras je obilježena 100. obljetnica od osnutka Veslačkog kluba Krka, najstarijeg i jednog od najtrofejnijih šibenskih sportskih klubova.

Uzvanicima i gostima na svečanosti uvodno se obratio Dražen Crnogaća, predsjednik Veslačkog kluba "Krka" spomenuvši se značajnih povijesnih trenutaka Kluba, događaja i ljudi koji su obilježili njegovo postojanje i ulogu u životu grada i generacija Šibenčana koje su uz njega stasale. Čestitke Upravi i "Krkinim" veslačicama i veslačima u povodu velike obljetnice njihova Kluba  potom su biranim riječima uputili Željko Burić, gradonačelnik Šibenika te šibenski biskup u miru, msgr. Ante Ivas poželjevši im još mnogo sportskih uspjeha i okruglih obljetnica.

Na svečanoj akademiji dodijeljeno je niz priznanja.  Za svesrdnu pomoć „Krki“  u posljednjih 20 godina, najviše priznanje Kluba, statueta „Krkaš“,   autora Aleksandra Ale Guberine, pokojnog  šibenskog akademskog kipara,  pripala je onima koji su svojim djelovanjem pridonijeli rastu i razvoju Kluba. Dobili su je donatori Danijela Laurić i Joško Živković, veslači Frane Filip Garma i Luka Gojanović Rakić te trener Milan Radečić, a za donatora Tomislava Zaninovića „Krkaša“ su preuzeli „Krkini“ najmlađi članovi Nikoleta i Grgo.

Prigodnom plaketom Klub se zahvalio i pokojnom Čedi Polaku - čovjeku koji je već dobio „Krkaša“ kao arhitekt Krkinog postojanja i uspjeha u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća, a na čijem samoprijegoru, kako je istaknuto,  Klub i danas postoji.

Sa zahvalnošću i pijetetom plakete su uručene i nasljednicima pokojnih legendarnih  "Krkinih" veslača Ive Despota, Nikice Bujasa i Damira Trlaje te trenera Milivoja Boranića.  Šime Gojanović Rakić, dopredsjednik VK „Krka“,  plakete je dodijelio i  Zdravku Gracinu, Stevi Macuri, Janezu Grbelji, Ivici Jurkoviću, Vedranu Štrkalju, Frani Jurasu, Zdravku Huljevu, Mladenu Niniću, Draganu Cvitanu, Paški Škarici i Jadranu Radovčiću.  Paško Škarica preuzeo je plaketu u ime Ante Vrčića, dok će plaketa za  pok. Josu Bujasa, kako je rečeno,  ostati u trofejnoj dvorani Kluba.

Da u Krkinoj svići i u novijim vremenima ima ulja dokazale su dvije medalje osvojene na juniorskim europskim prvenstvima, bronca  iz Minska u Bjelorusiji 2013. godine te zlato iz njemačkog grada Krefelda 2017. godine. Stoga su predane prigodne plakete Jakovu Bumbaku, Antoniju Čogi, Frani Filipu Garmi i Luki Gojanoviću Rakiću, „Krkinim“ veslačima koji su ih osvojili te  Milanu Radečiću, glavnom treneru VK „Krka“ posljednjih 15 godina koji se i zahvalio u ime nagrađenih.

Prisutni na svečanosti imali su priliku pogledati projekciju tv-priloga o VK „Krka“, snimku veslačke utrke koja je prethodila osvajanju zlatne medalje u njemačkom Krefeldu, uživali su u stihovima šibenskog pjesnika Siniše Kostelca te izvedbi uglazbljenih stihova Zvonimira Zaninovića u izvedbi šansonjera Borisa Ercega.

  Objavljeno: 08.12.2023, 21:07h