Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja

 

 

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. To je prigoda da se pošalje poruka kako je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

U povodu Svjetskog dana učitelja danas će se u šibenskom kazalištu s početkom u 17:30 sati održati Svečana akademija. Tom prigodom bit će dodijeljene i nagrade. Godišnje nagrade za osnovne škole,  bit će uručene  Aniti Vrkić, iz OŠ „Murterski škoji“, Ivi Žepini, iz OŠ „Rogoznica“, kao i Tatijani Roca, iz OŠ „Vodice“. Nagradu za najbolju osnovnu školu u županiji dodijelit će zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović i to Osnovnoj školi „Brodarica“.  Godišnje  nagrade za srednje škole, primit će  Romeo Vlahov, iz Tehničke škole Šibenik i Đurđica Paić iz Prometno-tehničke škola Šibenik. Kolektivna nagrada za najbolju srednju škola bit će uručena Tehničkoj školi Šibenik.

Nagrade za životno djelo,  dodijelit će se  Marijanu Radniću, iz Osnovne škole  Jakova Gotovca u Unešiću i Mileni Knez iz Turističko-ugostiteljske škole u Šibeniku.

Svečana akademija obilovat će bogatim glazbeno.-scenskim programom, od kojeg valja izdvojiti nastup  sopranistice profesorice Ana Grubić Mikšić, koja će uz klavirsku pratnju Borne Ercega izvesti Sjaj sunčece Luje Šafranek-Kavića.

Svjetski dan učitelja, proglasio je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.  Obrazovna internacionala (EI), svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu, čvrsto vjeruje da Svjetski dan učitelja treba biti međunarodno priznat i obilježavati se u cijelom svijetu. Napori Obrazovne internacionale i njene 401 članice doprinijeli su međunarodnom priznanju i obilježavanju toga dana širom svijeta.

  Objavljeno: 05.10.2011, 09:54h