Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tri ugledne tvrtke spremne investirati u zonu ex TEF-a

Tri ugledne tvrtke spremne investirati u zonu ex TEF-a

 

 

Temeljem neobvezujućeg međunarodnog javnog poziva kojega je, rukovodeći se odlukom svog predstavničkog tijela, raspisao Grad Šibenik pristigle su tri ponude potencijalnih investitora za prostor nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) površine 27 hektara. Riječ je o uglednim ulagačima koji nekadašnju tvorničku zonu na zapadnom dijelu Šibenika smatraju izuzetno atraktivnom za vlastite poslovne planove. Iako je javni poziv bio neobvezujućeg karaktera, tajnost sadržaja ponuda koje su prispjele na adresu gradske uprave iz razumljivih je razloga obvezujuća. Zaključak je to konferencije za novinare Željka Burića, gradonačelnika Šibenika i Hrvoja Zekanovića,  zastupnika u Hrvatskom saboru,  sazvane povodom okončanja postupka javnog poziva u kojemu se, kako je kazano, "opipavalo bilo zanimanja" potencijalnih investitora za zonu nekadašnjeg TEF-a.

Gradonačelnik Burić tom je prilikom podsjetio kako je do početka urbane regeneracije napuštene industrijske zone koja je pokrenuta ovim pozivom prijeđen dug i mukotrpan put te ishođene čak dvije Odluke hrvatske Vlade da bi Grad Šibenik uopće bio u prilici raspolagati svojim zemljištem. Zahvalio je svim dionicima u tom zahtjevnom procesu.

- Do dolaska prvih bagera na tu atraktivnu gradsku površinu čekat ćemo još stanovito vrijeme, ali u tom nas razdoblju neće napuštati optimizam i sigurnost jer smo svjesni da prvorazredna destinacija koju ulažemo u budućnost Šibenika, možda najvrijedniji prostor na ovoj obali Jadrana,  ima respektabilne međunarodne interesente - istaknuo je gradonačelnik te dodao kako će Grad inzistirati na tome da to ne bude zatvorena,  već gradska zona naslonjena na staru jezgru sa brojnim sadržajima za javne potrebe.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, pak, pojasnio je detalje provedenog međunarodnog javnog poziva koji je zaključen otvaranjem prispjelih ponuda od strane Nine Kursar, novoimenovane vršiteljice dužnosti direktorice tvrtke "Batižele". Zahvalivši Gradu Šibeniku na bezrezervnoj podršci kojom je stao uz projekt "Novi Šibenik, korak u budućnost", najavio je buduće korake do početka njegove konačne realizacije "na terenu".

- Tvrtka "Batižele" će zajedno sa Gradom Šibenikom i resornim državnim institucijama krenuti u pripremu javnog natječaja te njegovo raspisivanje. Proći će propisano vrijeme do izbora investitora od strane nadležnog povjerenstva i priželjkujemo da radovi krenu u što skorije vrijeme - kazao je, uz ostalo, Zekanović.

Na samom kraju skupa, javnosti se predstavila Nina Kursar koju na čelu tvrtke "Batižele" čeka zahtjevan posao neposredne provedbe projekta.


 

 

 

 

 

  Objavljeno: 17.11.2021, 11:18h