Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Tvrđava sv. Ivana u subotu otvara vrata za posjetitelje

Tvrđava sv. Ivana u subotu otvara vrata za posjetitelje

 

 

Tvrđava sv. Ivana u subotu otvara vrata za građane nakon svečanosti obilježavanja završetka projekta revitalizacije koja će se održati u petak, 3. lipnja. Do kraja lipnja ulaz će na obnovljenu tvrđavu biti slobodan za sve posjetitelje!

Vrata tvrđave bit će otvorena od subote u 9 sati, što znači da je projekt revitalizacije treće šibenske tvrđave priveden kraju. Tim povodom cijeli mjesec građani Šibenika i svi posjetitelji moći će besplatno razgledati Tvrđavu sv. Ivana, a članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava u subotu navečer će imati priliku prisustvovali prvom događanju.

„Naši vjerni članovi Kluba prijatelja na obnovljenoj tvrđavi uživat će na koncertu Pavela za koji je broj ulaznica ograničen, stoga požurite po njih na blagajnu Kuće umjetnosti Arsen. Jedan član može podignuti dvije ulaznice od četvrtka u radnom vremenu Kuće umjetnosti Arsen“, poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Nakon tvrđave sv. Mihovila i tvrđave Barone, tvrđava sv. Ivana treća je šibenska revitalizirana utvrda. Tijekom kompleksnih i višegodišnjih radova, obnovljene su i opremljene dvije cjeline tvrđave: sjeverni dio poznat kao „Kliješta“ i južni dio zvan „Zvijezda“ ukupne površine 18.657 metara četvornih. U području „Kliješta“ smješten je edukativni kampus s učionicama, prezentacijskim prostorima i suvremeno opremljenim spavaonicama.

Projekt Revitalizacije tvrđave sv. Ivana ukupno je vrijedan 49.143.692,95 kuna, a Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao ga je s 41.486.646,05 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Šibenik.

  Objavljeno: 01.06.2022, 15:53h