Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Arsenu ovaj tjedan od komedija do drama, filmskih klasika i novih naslova

U Arsenu ovaj tjedan od komedija do drama, filmskih klasika i novih naslova

 

 

Od filmskih klasika do novih domaćih i stranih naslova čeka publiku ovaj tjedan u Art kinu Arsen! Program Češljaonica u srijedu donosi impresivnu art-dramu Povećanje, na programu je intrigantan triler Dragana Bjelogrlića Čuvari formule, Sveta obitelj - novi film redateljice Sonje i bika Vlatke Vorkapić te komedija Taike Waititija s Michaelom Fassbenderom u glavnoj ulozi – Pun pogodak! Bubamarci za vikend,  pak,  uživaju u lutkarskoj predstavi i filmskoj avanturi.

ART KINO ARSEN

Čuvari formule, intrigantan povijesni triler Dragana Bjelogrlića, premijerno prikazan u Locarnu gdje je osvojio čak dva priznanja, nagradu Variety Piazza Grande i Zeleni leopard, temeljen je na istinitim događajima. Radnja se događa 1958. u jeku hladnoratovske krize, a govori o skupini mladih jugoslavenskih znanstvenika u nuklearnom institutu izloženim smrtonosnoj dozi zračenja. Čuvari formule su na programu u srijedu u 18 sati.

Ovomjesečna Češljaonica na veliko platno Kuće umjetnosti Arsen donosi impresivnu art-dramu s elementima filma detekcije, Povećanje, ujedno prvi film Michelangela Antonionija na engleskom jeziku. Publiku će u projekciju uvesti šibenski filmaš Ante Storić. Fotografirajući u zabačenom parku, mladi fotograf zabilježi neobičan odnos nepoznate mlade žene i starijeg muškarca koji nalikuje ljubavnom konfliktu. Nakon što u studiju poveća fotografije, postaje uvjeren kako je slučajno fotografirao ubojstvo. Povećanje je na programu Arsena u srijedu u 20.30 sati.

Redateljica Vlatka Vorkapić nakon uspješne komedije Sonja i bik, vraća se s dramom Sveta obitelj. Film publiku vodi kroz život jedne slavonske obitelji za koju su tradicija i norme nešto što se nužno poštuje. Vorkapić ocrtava vizuru slavonskog sela 1960-ih, kraja kojeg promjene još uvijek nisu dotakle. Svetu obitelj publika u Arsenu ima priliku pogledati u subotu u 18 sati.

Nakon drame, u 20.30 sati slijedi komedija Taike Waititija - Pun pogodak. Film je temeljen na stvarnim sportskim događajima, prethodno na veliko platno prenesenim u istoimenom dokumentarcu iz 2014. godine. Sa svojim prepoznatljivim senzibilitetom za priče o simpatičnim autsajderima i eklektičnim, razigranim režijskim stilom, Waititi donosi još jednu inspirativnu komediju o prihvaćanju i upornosti. U ulozi temperamentnog i problematičnog, ali nadasve ambicioznog trenera je Michael Fassbender u rijetkom nastupu u žanru komedije.

BUBAMARAC

Lutkarska predstava ‘Igra za jednu glavu i dvije ruke’ kazališta Ritam igre Split stiže u Kuću umjetnosti Arsen u subotu u 11 sati na radost svih Bubamaraca predškolskog uzrasta i djece u nižim razredima osnovne škole. Osmišljena kroz niz nestašluka i dilema na granici svjesnog i podsvjesnog, predstava kroz interaktivni pristup prisutnosti, suradnje i odgovornosti kod djece pobuđuje pitanje „Kako misliti svojom glavom?“.

U nedjelju u 11 sati vrijeme je za filmsku avanturu Lassie 2 – Nova pustolovina! Jedan od najslavnijih filmskih psećih junaka svih vremena, škotska ovčarka Lassie, vraća se na velika platna. Topla priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka Floriana i psa Lassie temeljena je na poznatom izvornom romanu engleskog pisca i scenarista Erica Knighta, a u novoj pustolovini Lassie i Florianu pridružit će se novi prijatelji!

ULAZNICE

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a podsjećamo da članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

  Objavljeno: 22.01.2024, 13:05h