Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Gradskoj knjižnici održana završna konferencija projekta „Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik“

U Gradskoj knjižnici održana završna konferencija projekta „Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik“

 

 

Završna konferencija projekta „Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik“, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, održana je danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“. Projekt vrijedan 2,35 milijuna kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U ime Grada Šibenika nazočnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić koja je prenijela pozdrave šibenskog gradonačelnika Željka Burića.

"Projekt je uspješno završen, a u prilog tome ide i činjenica o većem broju uključenih korisnika od predviđenog. Zahvaljujem nositelju  projekta, predstavnicima Obiteljskog centra – područne služne Šibensko-kninske, zahvaljujem svojim kolegama iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj u ime partnera na projektu - Grada Šibenika na postignutim rezultatima koje donose dobrobit samim korisnicima, našoj lokalnoj zajednici kroz povezanost pružatelja izvaninstitucionalnih usluga i korisnika, ali i kvalitetniji rad u Obiteljskom centru. Grad Šibenik uvijek će biti partner u provođenju korisnih i dobrih projekta za lokalnu zajednicu, posebice u socijalnim uslugama prema ranjivijim skupinama, jer pravo na život u zajednici pripada svima jednako“, kazala je pročelnica Žurić.

Cilj projekta bio je nastavak pružanja podrške procesu deinstitucionalizacije na području grada Šibenika kroz provedbu i unaprjeđenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s ciljanom skupinom te podizanjem svijesti javnosti o pravima ranjivih skupina. Ciljane skupine projekta bile su: sudionici s invaliditetom, osobe mlađe od 25 godina (djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, djeca bez pratnje) te druge osobe u nepovoljnom položaju sa područja nadležnosti CZSS Šibenik.

U sklopu provedbe projekta zaposlena su četiri stručnjaka u Centru za socijalnu skrb Šibenik na razdoblje od 24 mjeseca, koji su djelovali kao mobilni timovi i neposredno na terenu pružali socijalne usluge ranjivim korisničkim skupinama.

Projektom su provedene razne aktivnosti  vezane uz prevenciju institucionalnog smještaja i smanjenje broja korisnika usluge smještaja. Uspostavljena su dva mobilna tima koja su obilazila štićenike u udaljenim mjestima pod nadležnosti CZSS Šibenik, adaptiran je i opremljen prostor Obiteljskog centra i sjedište CZSS.

U sklopu provedbe projekta osposobljeni su i dodatno educirani zaposlenici Centra koji rade s pripadnicima ciljanih skupina, a jačanje kapaciteta stručnjaka u Centru rezultiralo je kvalitetnijim pružanjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga i uspješnoj provedbi procesa deinstitucionalizacije.

Bitna aktivnost u sklopu provedbe projekta bila je i podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina. Organizacijom predavanja, okruglih stolova, konferencija i info pultova, kao i distribucijom promotivnih materijala, postignuto je i povećanje svijesti javnosti i lokalne zajednice o važnosti procesa deinstitucionalizacije te prava ranjivih skupina društva s naglaskom na život u zajednici.

  Objavljeno: 17.10.2023, 13:13h