Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Gradskoj četvrti Crnica otvoren novi, suvremeno opremljeni vrtić

U Gradskoj četvrti Crnica otvoren novi, suvremeno opremljeni vrtić

 

 

Danas je u Gradskoj četvrti Crnica svečano otvoren Dječji vrtić „Ljubica“, izgrađen na lokaciji ranijeg montažnog objekta, moderno opremljen i uređen u skladu s pedagoškim standardima. Riječ je o objektu koji je dio ustanove Dječji vrtić „Smilje“, a pohađa ga oko 80 mališana s područja grada Šibenika.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić proglasio je vrtić otvorenim te naglasio kako objekt nije izgrađen novcem iz EU fondova, već sredstvima iz Proračuna Grada Šibenika. To je, kako je naveo, pokazatelj da Grad radi na stvaranju suvremenih uvjeta za odgoj i boravak djece predškolske dobi.

„Zaista je poseban užitak u ovom trenutku otvoriti vrtić. Bez obzira koliko nas ovaj posao koji radimo ponekad dovodi u nemoguće situacije, ali kad doživite ovaj trenutak, da su vam domaćini dječica, koji širokim okicama gledaju ova zbivanja, onda osjetite užitak bavljenja javnim poslom. Grad Šibenik radi na obnovi onoga što je zatekao pa su tako svi gradski vrtići, počevši od temeljnog vrtića na Vidicima, obnovljeni i osuvremenjeni. U cjelokupnoj priči o predškolskoj djeci, nastavit ćemo suradnju s privatnim vrtićima te postići ono što praktički nitko u Hrvatskoj nije napravio, a to je da će sva djeca koja se upišu preko e-upisa biti upisana u vrtiće te da će roditelji, bez obzira koji vrtić njihova djeca pohađaju, biti izjednačena. Izgradnja novog objekta pokazuje da je naša temeljna briga o našim javnim ustanovama, odnosno da će Grad Šibenik nastaviti dalje s projektima izgradnje novih i suvremenih vrtića koji su u vlasništvu Grada“, istaknuo je gradonačelnik Burić pritom se zahvalivši svom zamjeniku Danijelu Mileti na operativnom vođenju programa izgradnje vrtića.

Vrtić se prostire na parceli ukupne površine 1.500 četvornih metara. Sastoji se od podruma, prizemlja, kata te ravnog krova s velikom terasom. Ukupna vrijednost investicije je oko 18 milijuna kuna s PDV-om, a financiran je iz gradskog proračuna. Novi vrtić nalazi se na lokaciji starog montažnog objekta koji je postao poznat pod nazivom „Limenka“, a na tom mjestu postojao je 43 godine. Kako objekt nije zadovoljavao pedagoške standarde, Grad Šibenik, kao osnivač odgojne ustanove, odlučio se za gradnju novog vrtića u Crnici.

Gradnja vrtića trajala je dvije godine, a u svom govoru ravnateljica DV „Smilje“ Gorana Rakić kazala je kako ne može opisati koliko je ponosna i sretna zbog otvorenja, na kojem su nastupala djeca iz šibenskih vrtića, odnosno Dječjeg zbora "Cvrčak" te etno igraonice "Balarin".

„Učinili smo puno izgradnjom ovog objekta. Hvala puno Gradu Šibeniku te gradonačelniku i njegovom timu. Naša ustanova sad broji preko 530 djece u osam objekata, moderno opremljenih te energetski obnovljenih. Ovaj vrtić na ponos je ne samo grada Šibenika, već i okolice, kao i na ponos djece koja idu u vrtić. Ovo nije kraj, imamo puno posla i puno ideja. Idemo hrabro naprijed na dobrobit naše djece“, poručila je ravnateljica DV „Smilje“.

Vrtić pohađaju dvije vrtićke i dvije jasličke skupine, a zaposleno je nekoliko novih odgojiteljica. Ljubica je postala centralni vrtić ustanove Dječji vrtić Smilje, a u novom objektu je, osim centralne kuhinje i praonice, i skladište, prostor za stručno-razvojne službe, krojačicu, pedagoginju te zdravstvenu voditeljicu te je predviđen i prostor za psihologa te logopeda ili rehabilitatora.

  Objavljeno: 10.01.2023, 12:35h