Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Kantuniću eko-radionice, a na Baroneu kiparska

U Kantuniću eko-radionice, a na Baroneu kiparska

 

 

Pred nama je čitav tjedan poslijepodnevnih druženja u Kantuniću, a već je poznato tko u petak i subotu gostuje u ovoj maloj oazi dječjeg smijeha i zabave. Ovotjedni programi nose ekološki predznak: u petak, 21. studenog, eko-aktivistica Ivana Kordić djecu će upoznati s otokom bez plastike, a već sljedećeg dana na istom mjestu jutarnje predavanje o važnosti plemenite periske, ugrožene jadranske vrste, održat će Bosiljka Mustać i Bruna Petani. Prijave za sudjelovanje nisu potrebne, no kapacitet je ograničen, stoga dođite na vrijeme.


OTOK BEZ PLASTIKE

Da je ekologija važna tema u Kantuniću mali znalci su već odavno shvatili tijekom radionice „Eko-čuvari tvrđava“, a u petak od 17:30 sati utvrdit će zbog čega je i očuvanje naših otoka, mora i prirode iznimno važno. Jedna od pokretača inicijative Za Zlarin bez plastike, Ivana Kordić, dodatno će proširiti znanje djece kroz zanimljivu ekološku radionicu o prvom hrvatskom otoku koji je u potpunosti rekao „ne“ jednokratnoj plastici. Dok djeca upijaju nova znanja, njihova pratnja može provjeriti promotivne akcije koje su pripremili naši partneri, ugostitelji i obrtnici smješteni u staroj gradskoj jezgri.

NESIGURNA BUDUĆNOST PLEMENITE PERISKE

U istom ekološkom tonu program se nastavlja i u subotu, kada u 11 sati u Kantunić stižu Bosiljka Mustać i mlada šibenska znanstvenica Bruna Petani, s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. One će održati predavanje o nesigurnoj budućnosti plemenite periske (Pinna nobilis), najvećeg mediteranskog školjkaša, sredozemnog endema koji gotovo preko noći nestaje iz Jadrana i prijeti mu izumiranje. Zašto su ovi ukrasi podmorja važni za ekosustav i kako ih zaštiti saznajte u Kantuniću. 

NEDILJA NA BARONEU
Tjedan će se po običaju završiti na Tvrđavi Barone gdje velike i male čeka već dobro poznato lice – šibenska umjetnica Antonia Dorbić, s novim kiparskim izazovom. Roditelji i djeca zajedno će izrađivati makete tvrđave i stvarati djela različitih zanimljivih motiva, a radovi će naposljetku tvoriti mini izložbu koja će se zadržati na tvrđavi nekoliko dana. Nakon završetka izlaganja autori će svoja djela moći ponijeti doma. Ulaz na Tvrđavu Barone slobodan je članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom čija je cijena u zimskom razdoblju prepolovljena, a iz Tvrđave kulture poručuju da će se sva događanja održati u skladu s epidemiološkim preporukama.


Tvrđava kulture Šibenik

  Objavljeno: 17.11.2020, 12:57h