Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Konvencijskom centru Šibenik se održava se Druga stručna konferencija Informacijskog sustava prostornog uređenja

 U Konvencijskom centru Šibenik se održava se Druga stručna konferencija Informacijskog sustava prostornog uređenja

 

 

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine organiziralo je Drugu stručnu konferenciju Informacijskog sustava prostornoga uređenja (ISPU) koja se održava od 8. do 10. travnja 2024. u Konvencijskom centru Šibenik.

Na konferenciji se predstavljaju novosti iz područja zakonodavne regulative u području prostornog uređenja i državne imovine, kao i novosti vezane uz daljnji razvoj Informacijskog sustava prostornoga uređenja – ISPU s naglaskom na aplikacije ePlanovi, ePlanovi editor, Interni registar nekretnina, eDozvolu i drugo.

Konferencija je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima Zavoda za prostorno uređenje, službenicima za izdavanje akata o gradnji, izrađivačima prostornih planova, predstavnicima nadležnih ministarstava te akademskoj zajednici. 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta nazočio je konferenciji te je poželio dobrodošlicu svim sudionicima. U svom je uvodnom govoru istaknuo kako su prostorno planiranje i gradska imovina dva jako važna segmenta, stoga nije ni čudan jako velik odaziv.

„Digitalizacija informacijskog sustava prostornog uređenja je nešto što će nam svima olakšati posao barem stotinu puta. Također će podignuti transparentnost i sigurnost te našim građanima dati sve potrebne informacije pa će kucanje od vrata do vrata ostati u prošlosti. Sve će informacije moći dobiti u dan ili dva i samim time skratiti izgubljeno vrijeme, što će zasigurno pozitivno djelovati i na gospodarstvo“, poručio je Mileta.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić također je pozdravio sve sudionike konferencije za koju naznačio kako je od velike važnosti.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić kazao je kako je tema koja se obrađuje na konferenciji od iznimne važnosti.

„Na svima vama koji ste u ovoj dvorani je obveza čuvati prostor koji nam je, uz ljude, najvrjedniji resurs. Moramo dati koliko možemo naših znanja i sposobnosti jer prostor, kako kaže ona izreka, ne nasljeđujemo od naših predaka, već ga posuđujemo od naših potomaka. Prostorno uređenje je na prvom mjestu, kao što vidite u naslovu ministarstva, tako da nam je to 'core business', no Ministarstvo je nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa angažirano na obnovi koja je poprilično uspješna. Nismo pristupili obnovi tako da oštećene zgrade samo vraćamo u prijašnje stanje, nego smo te zgrade kroz suvremeni koncept protupotresne obnove učinili stabilnijima i sigurnijima nego prije. Takav standard je skuplji i sporiji, ali je sigurniji za naše građane“, rekao je ministar Bačić.

Inače, Konferencija se održava u okviru investicije C2.3. R3 I7 „Unapređenje sustava prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz digitalizaciju“, za koju je nositelj provedbe Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, a sastavni je dio podkoponente C2.3. „Digitalna transformacija društva i javne uprave“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. te se financira sredstvima Europske unije.
 

  Objavljeno: 09.04.2024, 11:11h