Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Kući umjetnosti Arsen svečano otvoreno festival SHIP

U Kući umjetnosti Arsen svečano otvoreno festival SHIP

 

 

U Kući umjetnosti Arsen jučer je, uz nastup benda Chui, svečano otvoren festival SHIP koji se u Šibeniku održava od 14. do 17. rujna. Otvorenju je, uz gradonačelnika Željka Burića, prisustvovala i ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek te ostali uzvanici i brojni posjetitelji.

Gradonačelnik Burić istaknuo je u uvodnom govoru kako je SHIP festival iznimno dobra priča za sve mlade ljude, a koliko je kultura važna, u posljednjih 10 godina je pokazao grad Šibenik.

„Upravo zahvaljujući mladim ljudima, zahvaljujući kulturi, odnosno Tvrđavi kulture Šibenik, Kući umjetnosti Arsen i Azimutu, u 10 godina je napravljeno čudo. Iz letargije i neprepoznatljivosti, Šibenik je postao grad koji su organizatori ovakvog festivala prepoznali kao grad kulturne prepoznatljivosti, u koji su doveli jedan od najznačajnijih festivala u kulturnoj industriji“, kazao je gradonačelnik Burić.

Ministrica kulture dodala je kako je ponosna što je u Šibeniku, te što je nešto o čemu su razmišljali i sanjali rezultiralo ovako dobrim programom.

„Kad su organizatori došli s idejom, u Ministarstvu smo rekli da mogu računati na nas te financiramo pola budžeta ovog festivala. Tijekom pandemije smo naučili da moramo biti jaki i otporni na sva događanja u društvu i smatram da s tim dodatnim znanjima ovaj festival može samo rasti. Šibenik je grad koji je transformiran uz pomoć kulture, obnovljene su spektakularne tvrđave, no uloženo je također i u ljude koji vode kulturu u ovom gradu, što je možda još i važnije. Grad se doslovno transformirao i jako sam sretna što ste odlučili organizirati festival baš u Šibeniku“, poručila je ministrica Obuljen Koržinek.

Dražen Baljak, predsjednik Ureda za izvoz glazbe Hrvatska poželio je dobrodošlicu svim sudionicima i posjetiteljima festivala, a dodao je da će više od 40 izvođača i 65 govornika iz 16 zemalja govoriti o aktualnoj problematici glazbene industrije.

Davor Drezga, izvršni direktor SHIP festivala rekao je kako je takav festival moguće izvesti jedino u Šibeniku. Prema njegovim riječima, Grad i tvrđave su napravili stvari koje nije nitko u Hrvatskoj, tako da je Šibenik bio jedina opcija. Prva lokacija je Tvrđava sv. Mihovila gdje su dvije pozornice, Azimut ima pozornice unutra i vani, Kuća umjetnosti Arsen i Tunel nešto su što nisu vidjeli na drugim festivalima.

Kompletan program provjerite na službenim stranicama SHIP festivala.

Ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Hrvatska Turistička Zajednica, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko kninske županije. Sponzori su Vinoplod Vinarija Šibenik, Jamnica, Šibenska pivovara i Maraska.

 

  Objavljeno: 14.09.2023, 21:54h