Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Kući umjetnosti Arsen svečano otvoren Giffoni Film Festival

U Kući umjetnosti Arsen svečano otvoren Giffoni Film Festival

 

 

Giffoni Film Festival, najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade svečano je otvoren je sinoć u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen. Tijekom četiri dana Giffoni na veliko platno Arsena donosi 28 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova, kao i filmsku radionicu, a otvoren je vrhunskim talijanskim filmom Govori Fantozzi.

"Izuzetna je čast i zadovoljstvo što vas danas mogu pozdraviti na otvorenju Giffoni Film Festivala koji prvi put gostuje u Šibeniku. Kuća Arsen zaista je postala dom filma i dom naše mlade publike koja u sve većem broju gleda kvalitetne umjetničke i nezavisne filmove. Tijekom tri dana festivala oko 600 djece posjetit će Kuću Arsen i zato zahvaljujem organizatorima festivala koji će na radionicama raditi s našim mladima", kazala je večeras u Kući umjetnosti Arsen Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Generalni direktor Giffonija Jacopo Gubitosi zahvalio je ravnateljici Tvrđave kulture što je otvorila večer i dala im izvanrednu kino dvoranu na korištenje.

"Giffoni je već gostovao u Hrvatskoj, ali ja osobno tada nisam imao priliku biti dio tima, stoga je ovo moje prvo iskustvo u Hrvatskoj. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez institucija koje su nam širom otvorila vrata, publike te cijelog tima iz Kuće Arsen. Nadam se da će ovaj događaj biti uspješan, da će publika biti zadovoljna i da ćemo izgraditi nešto trajno u ovom gradu. Djeca će tijekom festivala imati priliku družiti se i gledati filmove, a mi mislimo da je film najbolji način da se razviju u zrele odrasle osobe", poručio je Gubitosi.

U sklopu filmskog festivala za mlade u Kući umjetnosti Arsen će od 8. do 11. ožujka biti prikazano više kratkih, četiri igrana i dva dokumentarna filma - omaž Paolu Villaggiu, povijesnom protagonistu talijanske komedije.

Publici u Arsenu večeras su se prije projekcije filma Govori Fantozzi obratili i sami producenti Massimo Mescia i Daniele Liburdi.

"Radi se o filmu posvećenom Paolu Villaggiu, točnije liku koji je stvorio - Ugu Fantozziju, najpoznatijem komičnom liku talijanske kinematografije. Ovo je njegov zadnji film, a Fantozzi je inače najduža saga u talijanskoj komediji te je imao jako velik utjecaj na film i kulturu općenito", poručili su producenti.

Svi filmovi koji će u sklopu festivala biti prikazani govore o delikatnim temama koje posebno dodiruju svijet djece i mladih. Upravo zato projekcije će biti obogaćene kratkim moderiranim diskusijama pod vodstvom šibenskog glumca Leona Lučeva, kroz koje će se mladima pružiti mogućnost da podijele svoje dojmove i razmišljanja o temi iz filma.

Organizator festivala je Giffoni Experience, u sklopu projekta Italia Experience – il cinema italiano promosso da Giffoni nel mondo, podržanog od Ministarstva kulture Republike Italije, Uprave za film i audiovizualnu umjetnost uz partnersku suradnju Kuće Umjetnosti Arsen.

Ulaz na sve projekcije u sklopu Giffoni Film Festivala je slobodan, a ulaz je moguć do popunjenja kapaciteta kina. Detaljni program po danima provjerite u kalendaru događanja.
 

  Objavljeno: 09.03.2023, 08:58h