Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U novoj pedagoškoj godini svi roditelji šibenskih mališana plaćat će jednaku cijenu vrtića

 U novoj pedagoškoj godini svi roditelji šibenskih mališana plaćat će jednaku cijenu vrtića

 

 

Danas je započela nova pedagoška godina, a čak 1710 šibenske djece pohađat će dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Šibenik te vrtiće privatnih i vjerskih osnivača. Po prvi put u novijoj povijesti grada, svi roditelji, čija su djeca polaznici pedagoških ustanova, bilo gradskih, privatnih ili vjerskih, plaćat će jednaku cijenu, odnosno 90 eura.

„Grad Šibenik ulaže maksimalne napore, a i sredstva, kako bi sva šibenska djeca imala adekvatne uvjete za pedagoški rad te za igru i veselo djetinjstvo. Uz kontinuitet ulaganja u vlastite ustanove, nakon dugih pregovora s osnivačima privatnih i vjerskih vrtića postigli smo cilj, a to je jednaka cijena za roditelje bez obzira koji vrtić njihovo dijete pohađa“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Gradske ustanove DV Šibenska maslina i DV Smilje pohađa ukupno 1125 djece.

Grad Šibenik za 585 djece, polaznika privatnih i vjerskih vrtića: DV Žižula, DV Osmijeh, DV Sunce, DV Brat Sunce i DV Blažena Hozana sufinancira razliku do pune ekonomske cijene za svako dijete, za organizaciju 10-satnog redovitog jasličkog i 10-satnog redovitog vrtićkog programa. U gradskom proračunu za ovu namjenu  osigurano je 1.120.000 eura.

U povodu početka nove pedagoške godine gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima i ravnateljicom Majom Gulin obišao je danas DV Sitno Donje, objekt koji su, zajedno s DV Meterize, preuzele javne gradske ustanove za predškolski odgoj Šibenska maslina i Smilje.

„Cilj nam je širiti kapacitete gradskih ustanova, graditi nove i oplemenjivati postojeće objekte. Podsjetimo, u prošloj godini u Crnici je izgrađen potpuno novi, moderan objekt financiran s  proračunskih 18 milijuna kuna“, kazao je gradonačelnik Burić.

DV Sitno Donje  od ove pedagoške godine u sastavu je javne ustanove Šibenska maslina, a pohađa ga 17 mališana.

Svim šibenskim mališanima, njihovim odgojiteljicama i roditeljima gradonačelnik Burić poželio je uspješnu novu pedagošku godinu.

  Objavljeno: 01.09.2023, 11:55h