Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U sklopu C-Change festivala predstavljena street art intervencija

U sklopu C-Change festivala predstavljena street art intervencija

 

 

 

Danas je u sklopu C-Change festivala predstavljena street art intervencija na Baldekinu koju su izradili Lovro Vudrag i Slaven Blaće.

 

Na predstavljanju oslikanog murala, koji se nalazi na javnoj površini u blizini Osnovne škole Tina Ujevića i Veleučilišta u Šibeniku, nazočili su pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoja Petar Mišura, dekan Veleučilista u Šibeniku Ljubo Runjić te jedan od autor,  Lovro Vudrag.

 

Pročelnik Mišura istaknuo je kako današnji događaj ujedno označava završetak programa C-Change festivala, a koji se tijekom listopada provodio u Šibeniku, dok istoimeni projekt C-Change ide dalje.

 

„Murali na zidovima šalju djeci, studentima i svim ostalim prolaznicima jasne poruke u vezi zaštite planeta Zemlje s posebnim naglaskom na važnost zaštite voda. Oslikavanje javnih prostora s estetskim obilježjima (street art) može na poseban način obogatiti karakter ulica, ali i poslati poruku, nadahnuti, podsjetiti na važne i ozbiljne probleme te prenijeti uvjerenja koja promoviraju.“, poručio je Mišura.

 

Ciljevi C-Change festivala bili su informiranje i podizanje svijesti građana o onečišćenju i klimatskim promjenama te njihovim posljedicama. Podsjetimo, Grad Šibenik partner je u projektu C – Change; Arts and Culture Leading Climate Action in Cities, URBACT transfernoj mreži dobre prakse Manchestera. Kroz ovu mrežu, u kojoj sudjeluju i gradovi: Manchester (GBR), Wroclaw (PL), Mantova (IT), Gelsenkirchen (DE) i Agueda (PT), Grad Šibenik aktivno se uključio u borbu s klimatskim promjenama različitim događanjima, uz podršku i angažman kulturnog i umjetničkog sektora našeg grada.

 

  Objavljeno: 23.10.2020, 13:30h