Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U sklopu programa „Noć Muzeja“ danas se trči utrka „Zagrli grad“

U sklopu programa „Noć Muzeja“ danas se trči utrka „Zagrli grad“

 

 

Muzej grada Šibenika u suradnji sa Društvom sportske rekreacije “Sport za sve“ 08 FORCA Šibenik organizira sportsko-rekreativnu utrku u petak 27. siječnja 2023. za sve zaljubljenike trčanja u sklopu programa „Noći muzeja“ i to pod nazivom „Zagrli grad“.

Bit će organizirane dvije utrke: jedna od 2 kilometra za djecu do 12 godina, hodače i umirovljenike te utrka od 4 kilometra za trkače. Utrke počinju kod Gradskih vrata kod ulaza u Muzej u 18.45 sati, a trajat će otprilike do 20.30 sati. Obje utrke imaju isti cilj kao i start – Gradska vrata kod ulaza u Muzej grada Šibenika

Utrka kreće od samog Muzeja, Gradskih vrata i kreće se obalom dr. Franje Tuđmana – rivom (desnom stranom prometa po mogućnosti ne po cesti) u pravcu Doca i to sve do skalina koje iz Doca kreću udesno gore prema crkvi sv. Nediljice. Ulicom Paška Trlaje dolazi se na zapadni ulaz bedema u Grad, spušta se malo dolje i odmah skreće u prvu ulicu ulijevo prema gornjoj ulici Zagrađa koja vodi iza Vatrogasaca i u podnožje tvrđave sv.Mihovila u perivoj Ane Rukavine.

Utrka se spušta Kninskom ulicom i vodi ravno sve do stražnjeg prolaza u Grad iza Kazališta Šibenik. Preko glavnog trga Poljane utrka se spušta preko Đardina (perivoj Roberta Visianija) i izlazi na rivu te se vraća prema startu, ali nakon restorana Stari grad skreće blago udesno prema Zlarinskom prolazu i ide kraj crkvice sv. Nikole i Trga Pavla Šubića prema stražnjem prolazu iza hotela Jadran i kroz Prvićku ulicu izlazi ulijevo kroz još jedan stari ulaz u Grad i utrka ide prema početnoj točci, startu, Muzej grada Šibenika.

Prijava se vrši na stranici: www.stotinka.hr.

Pod geslom Muzeji su važni, ovogodišnja Noć muzeja za cilj ima istaknuti ulogu institucija u edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine. Na tom tragu Muzej grada Šibenika ove godine po prvi put u suradnji s DSR „Sport za sve“ 08 Forca Šibenik i BK Faust Vrančić organizira edukativnu trku tragovima šibenske baštine. Mali je to doprinos šibenskog muzeja u očuvanju svijesti i uspomene na dio šibenske povijesti. Trka koja će stazom obuhvatiti trasu nekadašnjih šibenskih bedema, sudjelovanjem natjecatelja ocrtat će spomenutu rutu i grad vratiti u zagrljaj bedema kao što je to nekoć bilo. Treba ujedno napomenuti da ceste neće biti zatvorene u svrhu trke i da će se promet odvijati neometano.

  Objavljeno: 27.01.2023, 09:23h