Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U „Solarisovom“ Amadria parku otvoren 4. Hrvatski ruralni parlament i 19. Mediteranski sajam zdrave prehrane

U „Solarisovom“ Amadria parku otvoren 4. Hrvatski ruralni parlament i 19. Mediteranski sajam zdrave prehrane

 

 

U Amadria parku – Hotelu Ivan danas je svečano otvoren  4. Hrvatski ruralni parlament u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Ministarstva poljoprivrede, Mediteranskog sajma i suorganizaciji LEADER mreže Hrvatske, te pokroviteljstvo Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. Uz Vericu Mušić, upraviteljicu Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Mariju Vučković, ministricu poljoprivrede i Dešu Sršen, zamjenicu šefa kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice koje su se obratile on-line, prisutne su pozdravili i Marijana Petir, saborska zastupnica, Ognjen Vukmirović, zamjenik šibensko-kninskog župana te u ime grada domaćina Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

- Upravo skupovima poput ovog ističe se važnost aktualne strategije proizvodnje i dostupnosti zdrave te hrane proizvedene na održiv način, učvršćuje položaj proizvođača i poljoprivrednika u našem društvu te opstanak na tržištu. Stoga svim sudionicima 4. Hrvatskog ruralnog parlamenta želim uspješan i plodonosan rad u osmišljavanju i provedbi politike ruralnog razvoja – poručio je Mileta.

Na trodnevnoj manifestaciji koja je okupila predstavnike Hrvatskog sabora, Hrvatske gospodarske komore, LAG-ova te sveučilišnog, znanstvenog, kulturnog i gospodarskog života bit će riječi o CLLD u integriranom teritorijalnom razvoju RH,   društvenom poduzetništvu u ruralnim područjima,   inovacijama i inovativnom pristupu u razvoju poljoprivrede, lokalnim zajednicama kao instrumentu tranzicije u svijetlu klimatskih promjena, oznakama kvalitete proizvoda i sl.   dok će se na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu raspravljati o Strategiji „od polja do stola“ i kratkim lancima opskrbe hranom. Drugog dana skupa organizirat će se panel rasprava  „Dugoročna vizija za ruralna područja Europske unije i Republike Hrvatske, Ruralni pakt i Europski akcijski plan za ruralna područja“, odnosno   razgovor s predstavnicima Vlade, Sabora, ministarstava, zastupnicima u Europskom parlamentu, članovima i predstavnicima međunarodnih mreža. U sklopu programa održat će se i  predavanje Hrvatske banke za obnovu i razvitak  na temu osiguravanja likvidnosti poduzetnika ugroženih COVID-19 pandemijom putem dostupnih kreditnih linija te tematske terenske radionice  o ulozi regionalnih koordinatora i lokalnih akcijskih grupa u integriranom teritorijalnom razvoju RH  (2021-2027) , pametnim selima- alatu inovativnog pristupa jačanju otpornosti ruralnih zajednica   te zelenoj i digitalnoj tranziciji Hrvatske poljoprivrede 2030. 

Neposredno nakon svečanog otvorenja 4. Hrvatskog ruralnog parlamenta, uz nastup impresivnih članova KUD-a „Sv. Juraj Osojnik“ te domaćeg Ansambla „Bonaca“,  otvoren je i 19. Mediteranski sajam  zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva čija je glavna zadaća, kako je istaknuo njegov voditelj Vedran Kraljević, kontinuirano praćenje trendova kao i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, posebno za male i srednje poduzetnike i obrtnike.

- Sajam svojim aktivnostima uz izlagače i stručnjake nastoji predstaviti ekološke, zelene i tradicijske proizvode iz Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja kako bi se potaknuo razvoj obiteljskih gospodarstava u smjeru ekološke poljoprivredne proizvodnje – rekao je, uz ostalo Kraljević, pozvavši Šibenčane da pohode Sajam i kupe jedinstvene domaće proizvode.  

  Objavljeno: 25.11.2021, 15:36h