Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Trokutu održan susret delegacije litavskih gospodarstvenika sa gradonačelnikom Burićem i njegovim suradnicima

U Trokutu održan susret delegacije litavskih gospodarstvenika sa gradonačelnikom Burićem i njegovim suradnicima

 

 

U  Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut delegacija litavskih gospodarstvenika predvođena Jovitom Neliupšienė, zamjenicom ministrice gospodarstva i inovacija Republike Litve te NJ. E. Jūratė Raguckienė, veleposlanicom Repulike Litve u Republici Hrvatskoj,  susrela se danas sa šibenskim domaćinima, gradonačelnikom Željkom Burićem, njegovim zamjenikom Danijelom Miletom, Dianom Mudrinić, direktoricom Centra Trokut, Josipom Laćom, predsjednikom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik te predstavnicima gospodarskih, znanstvenih i javnih ustanova.

Veleposlanstvo Republike Litve u Republici Hrvatskoj, naime,  zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Gospodarskom, industrijskom i obrtničkom komorom Regije Vilnius organiziralo je od 19. do 23. travnja 2022. godine  Hrvatsko-litavski gospodarski forum i B2B poslovne razgovore čiji su ciljevi jačanje hrvatsko-litavskih gospodarskih veza te bolje upoznavanje hrvatskog i litavskog tržišta.

U program gospodarskog foruma uvršten je i posjet Šibeniku,  pa je gradonačelnik Burić tom prilikom, kroz kratku prezentaciju i projekciju promotivnog filma,  goste upoznao s  aktualnim gradskim projektima i investicijskim potencijalima  šibenskog područja.

„Način preobrazbe Šibenika iz centra teške industrije u grad poduzetništva, visokog školstva, turizma, kulture  i gospodarstva te europskih standarda napretka činjenica je koja zanima naše goste, potencijalne investitore i poslovne partnere. Susreti poput ovoga otvaraju priliku za unapređivanje međusobnih veza,  jačanje prijateljskih odnosa, razmjenu informacija i stvaranje podloge za gospodarsku i drugu suradnju naših dviju prijateljskih država. U takvom poticajnom ozračju razvijaju se i  poslovne prilike za šibenske poduzetnike i gospodarstvenike“ – kazao je, uz ostalo,  gradonačelnik Burić.

Centar za nove tehnologije Trokut kojemu je ključni cilj poticanje razvojno-poslovnog, informatičkog i gospodarskog okruženja, pak, predstavila je litavskim gostima direktorica Diana Mudrinić. Pri tome je podsjetila kako je Trokut mjesto poduzetničke podrške, edukacija, prekvalifikacija, druženja i skupova, odnosno Centar koji  pokriva širok raspon područja,  od STEM radionica za djecu do lansiranja poduzetničkih proizvoda na tržište.

O gospodarskim i investicijskim prilikama Šibensko-kninske županije iz perspektive Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik, pak,  govorio je na skupu njezin čelni čovjek Josip Laća.

Litavske gospodarske, poduzetničke i, općenito, ulagačke prilike predstavile su na susretu Jovita Neliupšienė, zamjenica ministrice gospodarstva i inovacija Republike Litve i Deimantė Vilčinskaitė ispred Gospodarske, industrijske i obrtničke komore Regije Vilnius, a zadovoljstvo ponovnim dolaskom u Šibenik kojim je impresionirana izrazila je NJ. E. Jūratė Raguckienė, veleposlanica Repulike Litve u Republici Hrvatskoj posebno pohvalivši gradonačelnika Burića na predanosti i, kako je kazala, iskrenoj ljubavi prema svom gradu.

U sklopu posjete Šibeniku litavska delegacija obišla je i Poduzetničku zonu Podi.

 

  Objavljeno: 21.04.2022, 15:03h