Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Trokutu otvoren Ured za digitalne nomade

U Trokutu otvoren Ured za digitalne nomade

 

 

Od 1. siječnja 2021. Hrvatska je ponudila privremeni boravak digitalnim nomadima. Viza je digitalnim nomadima, podsjetimo,  omogućila privremeni boravak u Hrvatskoj u trajanju do jedne godine i prijavu druge, naknadne vize,   6 mjeseci po isteku prve. Prateći aktualnu zakonsku regulativu, ali i svjetske trendove,  šibenski je Trokut i službeno otvorio Ured za digitalne nomade. Toj prigodi prisustvovali su Željko Burić, šibenski gradonačelnik, Petar Mišura, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo poduzetništvo, Katarina Ćorković, voditeljice Ureda, Diana Mudrinić, direktorica Trokuta i Mike Pulley,  digitalni nomad.

-S veseljem i optimizmom pratimo priču koja se razvija u Trokutu. Drago nam je što je Trokut već postao prepoznatljiv kao mjesto koje okuplja mlade poduzetnike iz Hrvatske, ali i svijeta. Ovdje svoju priliku mogu pronaći poduzetnici nove generacije koji nas vode u budućnost. Vjerujemo da će se svi digitalni nomadi koji jednom posjete Šibenik zaljubiti u ovaj grad i sve prednosti koje on pruža- istaknuo je, prilikom otvorenja Ureda,  gradonačelnik Burić.

Digitalni nomadi nemaju fiksno radno vrijeme niti radno mjesto jer rade po potrebi ovisno o vrsti projekta ili posla kojim se bave. Neki nomadi rade i više od 12 sati dnevno, ali im se često mijenja mjesto rada. Trenutna pandemija korona virusa rezultirala je povećanjem broja ljudi koji sada imaju mogućnost rada na daljinu, čineći pojam „digitalni nomadi“ popularnijim nego ikad prije.

Kazao je to pročelnik Mišura te pojasnio kako je  na temelju promišljanja o digitalnim nomadima koji najčešće vole raditi u coworking prostorima  i razvijen koncept Centra Trokut.

- Velik dio prostora prilagođen je upravo njima.  Da smo to dobro predvidjeli dokaz su potrebe za novim uredskim stolovima već u prvoj godini dana poslovanja. Vjerujem da će popunjenost digitalnim nomadima u Trokutu biti i više nego zadovoljavajuća – zaključio je Mišura.

Mike Pulley, pak,  proveo je više od dva i pol desetljeća u IT industriji, radeći s tvrtkama kao što su Apple i HP, a danas je vinogradar u Šibeniku.

-Kao IT poduzetnik osjećam da sam u Šibeniku na pravom mjestu u pravo vrijeme. Trokut je savršen primjer za to jer pruža idealan prostor za IT poduzetnike. Osoblje je stvorilo program i okruženje u kojem možete dobiti ono što vam je potrebno za poslovanje i mjesto gdje možete sresti ljude slični vama. U svojoj karijeri imao sam sreću živjeti i raditi na brojnim mjestima širom svijeta, uključujući posljednje 22 godine u Londonu, ali sam radio i živio u Srednjoj i Južnoj Americi i u većini europskih zemalja. Tako sam imao priliku istraživati razna mjesta, ljude i kulture. Nakon svih tih opcija izabrao sam biti ovdje u Šibeniku – rekao je Mike koji je, inače, zadovoljan iskustvom ishođenja vize za boravak u Hrvatskoj.

- Interakcija s MUP-om bila je profesionalna i učinkovita. Predao sam potrebne dokumente za prijavu a odluka je vrlo brzo donesena. Mislim da je to još jedan primjer da je Šibenik pravo mjesto za poduzetnike-uvjeren je digitalni nomad iz Trokuta.
Direktorica Trokuta Diana Mudrinić istaknula je kako Trokut nastoji pratiti trendove koji su trenutno aktualni u svijetu digitalnih nomada i freelancera.

- Tako smo početkom ove godine uveli plaćanje kripto valutama, imamo savjete za nomade kako se prijaviti za vizu na našoj web stranici te nam je cilj pomoći im oko procedure dolaska u Šibenik, odnosno od same prijave pa do pronalaska smještaja i mjesta koja  mogu posjetiti. Na tom tragu smo i prošli tjedan potpisali Ugovor o suradnji s NP Krka i danas otvorili Ured za digitalne nomade kako bi im pružili zaokruženo iskustvo i potporu – kazala je direktorica Mudrinić.

  Objavljeno: 28.05.2021, 09:27h