Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U TZ-u grada Šibenika zadovoljni turističkom sezonom u prvih osam mjeseci ove godine

U TZ-u grada Šibenika zadovoljni turističkom sezonom u prvih osam mjeseci ove godine

 

 

Danas je u hotelu Jadran održana 13. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Šibenika na kojoj su članovi Vijeća usvojili izvješća o tijeku ovogodišnje turističke sezone te realiziranim projektima i manifestacijama.

Dino Karađole, direktor TZ-a, kazao je kako možemo biti zadovoljni pokazateljima na administrativnom području grada u osmomjesečnom razdoblju. Naime, u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno je 191.402  dolazaka, što je porast od 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je ostvareno 837.338 noćenja, što je pad od 3,3 posto. Na administrativnom području Grada Šibenika su još mjesta Grebaštica, Brodarica i Zlarin koji su u promatranom razdoblju ostvarili 43.058 dolazaka i 337.812 noćenja, te je Grad u svojim teritorijalnim granicama u navedenom razdoblju ostvario 1.175.150 noćenja.

„U hotelskom smještaju je ostvareno 313.402 noćenja, što predstavlja blagi porast od 1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, hosteli su ostvarili 27.096 noćenja što je porast od 23 posto, dok kampovi sa 174.612 noćenja bilježe pad od oko 13 posto. Razlog je relativno veliko smanjenje kapaciteta u paušalnom segmentu. Ako promatramo turistička mjesta, statistički podaci su na razini lanjskih, te je ostvareno 383.912 noćenja. Najviše dolazaka su ostvarili domaći gosti koji su u promatranom razdoblju ostvarili 32.654 dolaska i 126.306 noćenja što je porast od 24 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima. Od stranih gostiju, tradicionalno najviše gostiju nam dolazi iz Njemačke, s najvećim udjelom u ukupnom broju noćenja od oko 15 posto , te su ove godine ostvarili 147.563 noćenja, a iza njih slijede gosti iz Poljske, Austrije, Nizozemske, Slovenije i Češke. Sukladno podacima e-visitora možemo zaključiti da se polako vraćaju gosti s bliskoistočnih tržišta.“, istaknuo je Karađole.

Gradonačelnik Željko Burić, kao predsjednik Turističkog vijeća TZ-a Grada Šibenika, zadovoljan je činjenicom da potražnja za Šibenikom kao turističkim odredištem ne jenjava iz godine u godinu.  

“Naš primarni cilj je jačanje pozicije Šibenika na turističkom tržištu na čvrstim temeljima održivog turizma u kojemu će naši građani pronaći svoje mjesto i dobrobit. Trudimo se razvijati raznovrsnu ponudu kojoj je zajednički nazivnik kvaliteta. Bogata kulturno-povijesna baština, festivalska ponuda, razvoj kongresnog i nautičkog turizma razlozi su da nas kao destinaciju biraju domaći i strani gosti, obitelji s djecom, poslovnjaci i mladi ljudi”, kazao je gradonačelnik Burić.

  Objavljeno: 18.09.2023, 14:13h