Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Urbanom centru predstavljeni rezultati projekta „Zdrav, zdraviji, Šibenik!“

U Urbanom centru predstavljeni rezultati projekta „Zdrav, zdraviji, Šibenik!“

 

 

Danas su u Urbanom centru Grada Šibenika predstavljeni rezultati projekta „Zdrav, zdraviji, Šibenik!“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. godine.

Predstavljanju je, među ostalima, nazočio i zamjenik šibenskog gradonačelnika mr. sc. Danijel Mileta koji je kazao kako je Grad Šibenik poznatiji po infrastrukturnim projektima, no da su i soft projekti poput ovoga dio šibenske europske priče.

„Radi se o projektu vrijednom oko 40 tisuća eura preko kojeg smo pomogli ljudima koji imaju šećerne ili kardiovaskularne bolesti. Zdravstvo nije u domeni poslova kojim se bavi Grad Šibenik, ali zdravlja nikad dosta pa smo se uključili u ovu priču. Od 2014. godine smo krenuli s nizom EU projekata iz raznih područja te ćemo prvom sljedećom prilikom prijavljivati projekte slične ovome“, kazao je zamjenik gradonačelnika Mileta.

Kako je istaknuto na predstavljanju, broj oboljelih od šećerne bolesti ili dijabetesa te kardiovaskularnih bolesti iz godine u godinu sve više raste, stoga se kroz projekt provelo šest edukativnih radionica/webinara na temu šećerne bolesti te bolesti kardiovaskularnog sustava.

„Cilj ovog projekta je informirati i povećati svijest stanovnika Šibenika o zdravlju i važnosti prevencije bolesti; dijabetesa mellitusa i kardiovaskularnih bolesti. Radionice/webinare su osmislili i implementirali stručnjaci iz područja medicine, nutricionizma/prehrambenih tehnologija i kineziologije. Ukupno je sudjelovalo preko 240 sudionika, a ono što smo detektirali je da bi edukacije o zdravlju trebale krenuti od najranije školske dobi“, rekla je Ines Sarić, viša stručna suradnica iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Edukativne radionice bile su namijenjene osobama mlađim od 25 godina, starijim od 54 godine te oboljelima i članovima njihovih obitelji. Projektom „Zdrav, zdraviji, Šibenik!“ promiče se važnost stjecanja zdravih navika, zdrave prehrane i povećanja rekreacijskih aktivnosti, kako bi povećali kvalitetu života i zdravlje stanovnika Šibenika.

Nositelj projekta je Grad Šibenik, a partneri su Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i Sportsko društvo Spartak iz Šibenika.

  Objavljeno: 15.03.2023, 11:22h