Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uređenje i mjere za provođenje Komunalnog reda u staroj gradskoj jezgri

Uređenje i mjere za provođenje Komunalnog reda u staroj gradskoj jezgri

 

 

Stara gradska jezgra je pješačka zona u kojoj bez posebnog odobrenja nije dopušteno prometovanje vozilima. Promet vozilima dozvoljen je samo temeljem odobrenja nadležnog upravnog tijela za komunalne djelatnosti i u hitnim intervencijama vozila hitne pomoći, vatrogasnih vozila , vozila MUP-a i Gradske čistoće.

Odobrenje za prometovanje pješačkim zonama izdaje se putem koncesije, a u pojedinačnim  slučajevima prema odobrenju nadležnog upravnog tijela za komunalne djelatnosti.

Koncesionar je dužan poslove obavljati isključivo s vozilima na električni pogon maksimalne nosivosti do 2 tone.

Dozvoljava se  prijevoz ogrjevnog drva i građevinskog materijala uz prethodnu dozvolu nadležnog upravnog tijela za komunalne djelatnosti i naplatu takse po zahtjevu.

Radnje s mogu izvoditi svaki dan od 06,00 do 08,00 sati.

Pretovarna mjesta za opskrbu prodavaonica i ugostiteljskih objekata u Staroj gradskoj jezgri je na

Poljani i na Obali dr. Franje Tuđmana. Detaljno uređenje tih lokacija bit će definirano ugovorom o koncesiji.

Unutar Stare gradske jezgre zabranjeno je parkiranje i garažiranje vozila, te prometovanje motorkotačima i motociklima, te biciklima i romobilima, osim po ulicama i javnim površinama koje su za to posebno označene. Mogućnost parkiranja i garažiranja riješit će se detaljnim urbanističkim planom Stare gradske jezgre.

Pročelja zgrada, prozorski zasloni na zgradama (škure ili grilje) i prozorski okviri bez zaslona, ulazna kućna vrata i ostali otvori unutar Stare gradske jezgre moraju biti oličeni bojom koju će odrediti Konzervatorski odjel.

Temeljem Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara neposrednu brigu i nadzor za očuvanje svih povijesnih detalja zgrada i javnih površina provodi Konzervatorski odjel u Šibeniku.

Vlasnici zgrada, zidova oko zgrada i drugih ograda dužni su jednom godišnje s istih skidati korov.

Skidanje korova sa sakralnih objekata dužan je ukloniti vlasnik o svom trošku. Skidanje korova s gradskih bedema, tvrđava i ostalih nepokretnih spomenika kulture dužni su skidati vlasnici ili korisnici, a poslove će obavljati pravna ili fizička osoba koju odredi gradonačelnik.

Tijela javne rasvjete u Staroj gradskoj jezgri moraju biti tipizirana prema određenju Konzervatorskog odjela. Za postavljanje i održavanje tijela javne rasvjete odgovorna je pravna ili fizička osoba kojoj je povjereno obavljanje tih poslova.

Vlasnici zgrada i objekata u Staroj gradskoj jezgri ne smiju izvoditi građevinske radove na vanjskim dijelovima od 16. lipnja do 31. kolovoza, bez obzira na izdanu lokacijsku ili građevnu dozvolu.

U ostalom dijelu godine, od 01. rujna do 15. lipnja, vlasnici zgrada pri izvođenju građevinskih radova mogu postavljati skele i koristiti javnu površinu samo uz odobrenje nadležnog upravnog tijela za gospodarenje gradskom imovinom. Odobrenje obvezno sadrži skicu gradilišta (skela, prostor za odlaganje materijala), oznaku izvođača i investitora radova, rok početka i završetka radova, uvjete odvoza i dovoza materijala na gradilište i naknadu za korištenje javne površine). Za postavljanje novih nadzemnih telekomunikacijskih i elektroenergetskih priključaka, koji se imaju smatrati privremenim u smislu postavljanja, mora se ishoditi suglasnost Konzervatorskog odjela u Šibeniku.

Proizvođači otpada - građani u Staroj gradskoj jezgri dužni su iznositi otpad na za to određena mjesta svaki dan od 21,30 do 22,00 sata. Proizvođači otpada - tvrtke koje posluju u Staroj gradskoj jezgri dužni su iznositi otpad iz svojih prostora na za to određena mjesta nakon završetka radnog vremena. Otpad kartonske ambalaže kod odlaganja mora biti složen na način da zauzima najmanji volumen.

  Objavljeno: 08.11.2013, 08:43h