Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uručeni ključevi stanarima novih POS-ovih stanova u Šibeniku

Uručeni ključevi stanarima novih POS-ovih stanova u Šibeniku

 

 

Ključevi 127 stanova izgrađenih u sklopu društveno-poticajne stanogradnje na lokaciji Bioci u Šibeniku predani su danas njihovim vlasnicima. Svečanoj primopredaji nazočio je potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.

Dvije građevine sa 127 stanova ukupne površine 9.330 m2, izgrađene su na k.č.br. 3607 k.o. Šibenik, na adresi Put Bioca 2c i 2d. Vrijednost investicije građevine s okolišem i infrastrukturom je oko 12.000.000 € od čega su poticajna sredstva Republike Hrvatske oko 1.230.528,00 €.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar Bačić u svom je govoru istaknuo kako je stanovanje jedna od osnovnih životnih potreba, a dom temelj stabilnosti i sigurnosti obiteljskog života. Dodao je kako Vlada kroz niz mjera nastoji omogućiti priuštivo stanovanje građanima.

„Ova cijena od 1.385 eura po kvadratnom metru je prilično prihvatljiva u odnosu na cijene koje se danas postižu u Hrvatskoj pa tako i u Šibeniku. Zato i pripremamo Nacionalni plan stambene politike kojim bi utvrdili modele kako i na koji način omogućiti više ovakvih stanova u Hrvatskoj s ovakvom cijenom i tako omogućiti mladima da ih kupe ili unajme. Uvjeren sam da ćemo na tom putu imati i podršku Grada Šibenika koji će se pridružiti tom našem programu“, rekao je ministar Bačić.

Direktor APN-a Dragan Hristov u svom je obraćanju podsjetio kako je na području grada Šibenika do sada izgrađeno 247 stanova POS-a, 99 u gradskoj četvrti Meterize i 148 stanova u gradskoj četvrti Šubićevac.

Gradonačelnik Željko Burić čestitao je mladim šibenskim obiteljima koje se danas useljavaju u svoje nove domove.

“Rješenje stambenog pitanja jedan je od najbitnijih trenutaka u životu, posebice u današnje vrijeme kada su cijene kvadrata na tržištu iznimno visoke. Grad Šibenik nastavit će s programom poticane stanogradnje u partnerstvu s APN-om i Vladom RH te im zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji. Ova lokacija je preslik onoga što Šibenik jeste. Ovo postaje jezgra života mladih obitelji, a preko puta je Studentski dom Palacin i ispod komunalna luka Vrnaža”, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić dodavši kako je osiguranje stambenog pitanja jedan od načina kako zadržati mlade obitelji u našem gradu

Stanovi na lokaciji Bioci započeli su se graditi u veljači 2021. godine, a pravomoćna Uporabna dozvola ishođena je 5. veljače 2024. godine. Ugovor o građenju sklopljen je, na temelju članka 17a Zakona o POS-u, s  tvrtkom ACCOLA d.o.o. iz Segeta Donjeg. Kupoprodajna cijena stana iznosila je 1.385,24 € dok je procjena tržišne vrijednosti utvrđena u prosjeku oko 1.900 €/m2.

  Objavljeno: 22.02.2024, 17:52h