Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uspjeh šibenskih tvrđava predstavljen u Milanu: Ravnateljica Tvrđave kulture gostovala na prestižnom Triennalu

Uspjeh šibenskih tvrđava predstavljen u Milanu: Ravnateljica Tvrđave kulture gostovala na prestižnom Triennalu

 

 

Ravnateljica Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić sudjelovala je na milanskom Triennalu, jednoj od najprestižnijih svjetskih institucija posvećenih dizajnu, arhitekturi i suvremenoj kulturi, gdje je u sklopu predavanja „Hrvatska kroz business, kulturu i sport“ održala prezentaciju na temu „Šibenske tvrđave i kulturna renesansa grada“.

„Brojna mlada, studentska publika, ali i stariji članovi Hrvatske zajednice u Milanu koji se sjećaju jednog drukčijeg Šibenika, imali su priliku čuti o kulturnoj transformaciji grada i načinu na koji su naše obnovljene tvrđave, zajedno s Kućom umjetnosti Arsen, izmijenile svakodnevnicu. Taj proces, koji je započeo obnovom Tvrđave sv. Mihovila i sada traje već devet godina, zapravo nikad nije gotov jer se uvijek trudimo biti bolji, raditi što kvalitetnije i još više ulagati u ljude, infrastrukturu i kulturu čime obogaćujemo život kako Šibenika tako i gostiju koji nas posjećuju“, poručila je ravnateljica JU Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

Uz Barišić Bačelić, koja je na Triennale otputovala na poziv Hrvatske zajednice u Milanu na čelu s predsjednicom Reom Karničić, na predavanju je govorila najmoćnija žena hrvatskog businessa po izboru časopisa Lider, članica Uprave Atlantic grupe Lada Tedeschi koja je nastavila s izlaganjem pod nazivom „Uloga strategije na putu uspjeha“ koja je na kraju intervjuirala hrvatskog reprezentativca i igrača Intera Ivana Perišića.

Predavanje je održano u prestižnoj sali Agorà u čijem je projektiranju sudjelovao šibenski arhitekt milanske adrese i svjetskog glasa Davor Popović, a događaju su nazočili generalni konzul RH u Milanu dr.sc. Stjepan Ribić sa suprugom , generalni konzul BIH u Milanu Dragan Mihaljević, počasni konzul RH u Umbriji Leonardo Cenci, Predsjednik Hrvatske zajednice u Trstu Damir Murković i mnogi drugi uzvanici iz milanskog javnog i kulturnog života.

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić izrazio je ponos zbog međunarodnog prepoznavanja uspješnog višegodišnjeg spajanja turizma i kulture u Šibeniku.

„O toj priči je najrelevantnija govoriti upravo Tvrđava kulture Šibenik na čelu s Goranom Barišić Bačelić. Šibenik se već niz godina, praktički od svečanog otvaranja revitalizirane obnove Tvrđave sv. Mihovila, bazira na umrežavanju kulture i turizma, što posljedično ima implikacije u gospodarstvu i na ostalim poljima. Da je riječ o jednom kvalitetnom i dobro zamišljenom pravcu govori upravo i pozivnica da prezentiramo to naše znanje i iskustvo na jednom tako prestižnom međunarodnom događaju. Ponosan sam što je Šibenik među najboljima, mogu to slobodno tako reći“, poručio je šibenski gradonačelnik Burić.

  Objavljeno: 04.05.2022, 13:13h