Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Usvojen prijedlog Međunarodnog javnog natječaja za prostor Batižela

Usvojen prijedlog Međunarodnog javnog natječaja za prostor Batižela

 

 

Prijedlogu „Međunarodnog javnog natječaja - Pozivu za iskaz interesa“ u svrhu odabira razvojnog partnera za Projekt Batižele vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika na današnjoj sjednici dali su zeleno svjetlo. Projekt predstavlja urbanu regeneraciju zemljišta ukupne površine 22 hektara na kojem se predviđa kombinacija javnih i privatnih sadržaja, iznimno vrijednih za budući razvoj grada.

„Gradska administracija, uz društvo Batižele, dugo je radila na pripremi projekta jer ništa nismo htjeli prepustiti slučaju, sve s ciljem ostvarivanja maksimalne dobrobiti za grad. Urbana regeneracija ovog vrijednog prostora koji je samo desetak minuta udaljen od šibenske povijesne jezgre, novim ulaganjima te javnim sadržajima, poboljšat će infrastrukturu, omogućiti nova zapošljavanja te će povećati kvalitetu života u gradu i okolici. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos u realizaciji ove faze projekta, partneru Republici Hrvatskoj i svim državnim tijelima, Europskoj banci za obnovu i razvoj te konzultantskim kućama koje su bile uključene u pojedinim pripremnim procesima “, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Prema prijedlogu javnog poziva, postupak odabira investitora podijeljen je u dvije faze, od kojih će prva trajati 6 tjedana, a druga 12 tjedana, što će zajedno s postupkom ocjenjivanja trajati oko 6 mjeseci.

„U prvoj fazi natječaja pozivaju se zainteresirane investitori da dostave svoje iskaze interesa i potvrde svoju kvalificiranost. U roku od 3 tjedna nakon završetka prve faze društvo Batižele d.o.o. donijet će odluku o izboru kvalificiranih kandidata. Odabrani kvalificirani kandidati imat će priliku u drugoj fazi dostaviti svoje obvezujuće ponude prema jasno definiranim evaluacijskim kriterijima, a koji moraju obuhvaćati, između ostalog, i okvirni plan razvoja lokacije“, istaknula je Nina Kursar, direktorica društva Batižele d.o.o.

Postupak odabira razvojnog partnera između zaprimljenih obvezujućih ponuda trajat će 6 tjedana, a tijekom odabira  ponuditelji će dobiti bodove za svoje obvezujuće ponude na temelju financijske i tehničke izvrsnosti ponude.

„Cilj je odabrati razvojnog partnera čiji projekt predviđa najviše koristi za grad i njegove stanovnike, a da je istovremeno održiv, pouzdan i financijski stabilan kako bi se osigurala kompletna realizacija projekta u za to predviđenim rokovima“, dodala je Kursar.

 S obzirom da se kroz projekt namjerava osigurati značajna količina javnih sadržaja od strane investitora kao dio ugovora o partnerstvu, pri odabiru će dodatne bodove ostvariti prijedlozi koji imaju višu razinu javne vrijednosti. Također, od investitora će se zahtijevati da izvrši završne sanacijske radove u skladu sa zaključcima analize izrađene od strane tvrtke Arup , standardi gradnje i dizajna javnog prostora u skladu s hrvatskim zakonodavstvom uz postizanje standarda zelene i održive gradnje.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika, uz prezentaciju direktorice društva Batižele d.o.o. Nine Kursar, sudjelovali su i predstavnici konzultantskog tima konzorcija Mazars Cinotti Consulting d.o.o. & partneri, predstavnik tvrtke Arup Nemanja Jevtić koji je prezentirao ocjenu stanja zemljišta, dok se predstavnik Europske banke za obnovu i razvoj Henry Fletcher uključio putem video veze. Na sjednici je nazočio i zastupnik u Hrvatskom saboru Hrvoje Zekanović koji je iskazao zadovoljstvo što je projekt doveden u fazu raspisa natječajne dokumentacije jer će Batižele definitivno Šibeniku otvoriti nove perspektive.

 

 

 

  Objavljeno: 14.12.2023, 13:22h