Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Utvrđen hodogram aktivnosti Razvojnog projekta Batižele

Utvrđen hodogram aktivnosti Razvojnog projekta Batižele

 

 

U Kući umjetnosti Arsen danas je održan sastanak na temu budućih koraka u realizaciji Razvojnog projekta Batižele, a na njemu su sudjelovali predstavnici Grada Šibenika, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Europske banke za obnovu i razvoj, savjetodavni stručnjaci te zastupnik Hrvatskog sabora, uz domaćinstvo tvrtke Batižele d.o.o.

Nakon provedenog otvorenog natječaja za izbor konzultanta za Fazu 2 - Urbana obnova brownfielda Šibenika, Usluge pripreme projekta, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u lipnju je potpisala Ugovor o konzultantskim uslugama s društvom Mazars Cinotti Consulting d.o.o. & partneri (Colliers Croatia, Slaughter and May i M&S Partners).

Navedeni konzultantski tim, koji se danas predstavio javnosti, pružat će savjetodavnu podršku društvu Batižele d.o.o. u pripremi i provedbi međunarodne konkurentne i transparentne tržišne ponude. Projekt je financiran putem austrijskog EBRD fonda ‘CREATE’ za obnovu grada i okoliš.

„Danas smo utvrdili komunikacijski protokol, obvezu mjesečnog izvješćivanja dionika o napretku projekta tijekom provedbe projekta pri čemu konzultanti trebaju izvršiti cjelokupan projektni zadatak, koji uključuje izradu potrebnih analiza, podršku u izradi natječajne dokumentacije, odabir najboljeg investitora te izradu partnerskog ugovora s odabranim investitorom“, kazala je direktorica Nina Kursar.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić istaknuo je kako je riječ o prvorazrednoj destinaciji koja će definirati budućnost Šibenika.

„Nastavljamo izvrsnu suradnju s timom Ministarstva i EBRD-a te danas definiramo buduće korake u realizaciji. Želja Grada je da prostor Batižela bude nova gradska četvrt naslonjena na staru jezgru s brojnim sadržajima za  javne potrebe i uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti, na dobrobit svih naših sugrađana“, kazao je Burić.

EBRD od prve faze podupire projekt Batižele pružajući usluge strateške podrške u pripremi Razvojne strategije i Akcijskog plana Batižele s prioritetima provedbe. Projekt Batižele prepoznat je kao jedan od vodećih projekata prenamjene brownfielda u Šibeniku i široj regiji.

U drugoj Fazi projekta udjelničari Batižela d.o.o. usuglasili su upravljačku strukturu projekta, pri čemu EBRD pruža tehničku pomoć društvu Batižele d.o.o. kao korisniku projekta. EBRD će usko surađivati ​​s Batiželama d.o.o., Gradom Šibenikom, Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te konzultantskim timom kako bi bila osigurana uspješna provedba međunarodnog javnog natječaja.

Očekivani ishod je odabir investitora/ponude koja najbolje odgovara Strategiji razvoja Batižela koja je jednoglasno usvojena na posebnoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 23. listopada 2020.

Mazars i konzorcij kojeg čine Colliers Croatia, MS Partners i Slaughter & May ponosni su što su dio ovog važnog projekta za Grad Šibenik i cijelu Hrvatsku. Konzorcij je mješavina jakih međunarodnih igrača i lokalnih timova sa znanjem i stručnošću na lokalnom terenu.

“Naš angažman na ovom projektu potaknut je željom za pronalaskom najboljeg rješenja u interesu Grada Šibenika i svih dionika, pri čemu nastojimo osigurati da projekt bude privlačan investitorima koji bi svoj interes trebali pronaći u ulaganju u Šibenik i Hrvatsku“, istaknuli su predstavnici konzorcija.

Sukladno utvrđenom hodogramu objava međunarodnog javnog natječaja planira se krajem 2022. godine, a potpisivanje konačnog partnerskog ugovora s odabranim investitorom očekuje se tijekom 2023. godine.

  Objavljeno: 28.06.2022, 14:29h