Službene stranice Grada Šibenika

šibenik.hr

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uz uređenje Poljane, Šibenik će dobiti 11 novih autobusa, 17 uređenih stajališta, mobilnu aplikaciju i studiju o javnom prijevozu

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA
Uz uređenje Poljane, Šibenik će dobiti 11 novih autobusa, 17 uređenih stajališta, mobilnu aplikaciju i studiju o javnom prijevozu

 

 

Izgradnja podzemnog logističkog centra i preuređenje glavnog gradskog trga Poljana tek je jedna od četiri komponente u projektu „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“. Sve detalje navedenog projekta sufinanciranog europskim sredstvima, predstavili su danas na konferenciji za medije gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat te pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura.

 

„Nikad nisam mogao prihvatiti da je naša Poljana, mjesto na kojem smo šetali i odrastali, pretvorena u parkiralište. Otkad sam počeo dolaziti na posao na ovo radno mjesto, sanjao sam dan kad ćemo izmjestiti automobile s Poljane i to se konačno ostvarilo. Istovremeno, napravili smo velik korak u rješavanju temeljnog preduvjeta revitalizacije stare gradske jezgre osiguravši 256 novih parkirnih mjesta, ali i mjesto za prekrcaj robe i opskrbu trgovina. Zahvaljujući ostvarenim bespovratnim sredstvima Europske unije, cijene parkiranja se neće povećavati, a stanari gradske jezgre i otočani moći će uživati i dodatne pogodnosti.“, uvodno je kazao gradonačelnik Željko Burić.

 

Direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat istaknuo je kako će 256 parkirnih mjesta na tri etaže izgrađene u samom centru grada Šibenika, rasteretiti ulična parkirališta i olakšati pronalaženje mjesta stanarima koji plaćaju povlaštene mjesečne karte.

 

„U slučaju da nisu uspjeli pronaći slobodno mjesto u noćnim satima, stanari gradske jezgre moći će besplatno parkirati u Poljani u vremenu od 22 sata do 7 ujutro. Otočani će imati pravo svakodnevnog besplatnog parkinga u trajanju do jednog sata za obavljanje kupovine i druge poslove u centru grada. U sklopu logističkog centra nalazi se i prostor za opskrbu stare gradske jezgre, odnosno pretovar robe na električna dostavna vozila. Prateći trendove, u Poljani su osigurana četiri parkirna mjesta s punjačima za električne automobile.“, poručio je Bulat.

 

Izgradnja podzemnog logističkog centra i preuređenje glavnog gradskog trga Poljana tek je jedna od četiri komponente u projektu.

 

„Jedna od najznačajnijih komponenti projekta je izrada sveobuhvatne studije o cjelovitoj organizaciji i integraciji različitih oblika javnog prijevoza u jedinstveni sustav koji će zadovoljiti potrebe stanovnika Šibenika i sve brojnijih turista. Time će grad Šibenik dobiti konačan odgovor na pitanje kakav javni prijevoz trebamo.“, kazao je pročelnik Petar Mišura.

 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta naglasio je kako će u sklopu projekta biti unaprijeđen sustav javnog autobusnog prijevoza.

 

„Nabavit će se jedanaest novih niskopodnih autobusa i urediti sedamnaest autobusnih stajališta, koja će biti opremljena info displayima. Šibenčani će dobiti mobilnu aplikaciju putem koje će moći pretraživati slobodna parkirna mjesta, plaćati parking, kupovati karte za razne oblike prijevoza i imati pregled nad cjelokupnom mrežom javnog gradskog prometa.“, pojasnio je Mileta.

 

Projektom Integrirane mobilnosti na području grada Šibenika mijenjat će se navike putovanja u korist održivih oblika prijevoza, povećati broj putnika u javnom gradskom prijevozu, smanjiti emisija štetnih plinova i doprinijeti demografskoj obnovi povijesne jezgre i otoka.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.3 milijuna kuna od čega Europska unija iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija sufinancira 73.8 milijuna kuna.

 

 

 

 

  Objavljeno: 26.06.2020, 12:13h

 

PRATITE NAS NA
DRUŠTVENIM MREŽAMA