Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veleposlanik Sjeverne Makedonije Nj. E. Milaim Fetai posjetio gradonačelnika Burića

Veleposlanik Sjeverne Makedonije Nj. E. Milaim Fetai posjetio gradonačelnika Burića

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je danas veleposlanika Republike Sjeverne Makedonije u Republici Hrvatskoj,  NJ.E. Milaima Fetaija. Susret, kojemu su prisustvovali i  Milena Georgijevska, glavna i odgovorna urednica Makedonskog glasa i Nikola Urukalo, član Upravnog odbora Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta je bio prilika za otvaranje niza tema od zajedničkog značaja u duhu partnerskih odnosa dviju prijateljskih država u kojima važnu ulogu zauzima bilateralna suradnja na mnogim područjima.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s razvojnim potencijalima grada, kao i recentnim gospodarskim i  turističkim rezultatima Šibenika te mu je ukratko predstavio realizirane i buduće gradske projekte na području zaštite kulturne i povijesne baštine,  javne infrastrukture i visokog školstva. Pri tome je podsjetio na ambiciju razvoja Šibenika kao suvremenog grada malog i srednjeg poduzetništva, visokog školstva, turizma i zelenih tehnologija.

Veleposlanik Fetai se zahvalio na prijemu iskazavši zadovoljstvo što se nalazi u  Šibeniku, gradu iznimne ljepote i potencijala kojega, kako je istaknuo, koristi na pravi način na dobrobit njegovih građana. Posebno je pohvalio suradnju Grada Šibenika i Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta koja dugi niz godina stvara i produbljuje veze između dvaju prijateljskih naroda.

 

  Objavljeno: 05.06.2024, 14:41h