Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Veličanstven doček na Poljani zlatnog izbornika Ivice Tucka

Veličanstven doček na Poljani zlatnog izbornika Ivice Tucka

 

 

Veličanstveni doček zlatnog izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivice Tucka, njegovog pomoćnika Jure Marelje te  izvršnog dopredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza Perice Bukića, trojice Šibenčana „na krovu svijeta“, kako se čulo sa pozornice,  organizirali su danas na Poljani Grad Šibenik u suradnji sa Zajednicom sportova grada Šibenika, Turističkom zajednicom grada Šibenika i JU Tvrđava kulture Šibenik.

Središnji gradski trg ispunili su Šibenčani svih generacija, od najmlađih iz gradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola pa do onih u zlatnim godinama  želeći čestitati treneru „Barakuda“ na zlatnoj medalji sa Svjetskog prvenstva u Dohi i zahvaliti njemu, njegovim suradnicima i hrvatskim vaterpolskim reprezentativcima na dva nezaboravna sportska mjeseca okrunjena europskim srebrom i titulom prvaka svijeta, drugom u hrvatskoj vaterpolskoj povijesti. Slavljeničkom ozračju doprinos su dali i pripadnici navijačke skupine Funcuti koja tradicionalno prati i obilježava sve šibenske i nacionalne sportske uspjehe, Šibenska narodna glazba koja je označila uvod u svečanost te klapa Sebenico. 

Među čestitarima prvi se izborniku Tucku, pomoćniku Marelji i dopredsjedniku Bukiću, našim ljudima koji su hrvatske vaterpoliste vodili do velebne pobjede i svjetskog zlata,  obratio i zahvalio im na velikom uspjehu „na šibenski pogon“  gradonačelnik Željko Burić.

„Za razliku od onih koji ne mogu ili ne žele,  Šibenik može i hoće izreći javno hvala našim vaterpolistima. Hvala vam za sve što ste napravili za promociju Šibenika, za promociju vaterpola, ali i ono što ste napravili za promociju Republike Hrvatske jer u Dohi, na impozantnom neboderu svijetli hrvatska zastava ponosne nacije i ponosne države“ – poručio je, uz ostalo, gradonačelnik Burić poklonivši  izborniku Tucku zastavu grada Šibenika. 

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić u svojem se obraćanju zahvalio sugrađanima i gradskoj upravi Grada Šibenika na organizaciji dočeka i potpori šibenskom sportu, napose vaterpolu. Istaknuo je, također, kako je VK Solaris jedan od stupova hrvatskog vaterpola te da je taj šibenski klub utkan u sve velike vaterpolska rezultate u posljednjih 50 godina.

„Sjetimo se i nekih ljudi koji su zaslužni za to,  od pokojnog Grge Renje i Danka Jerkovića koji je odgojio generacije vaterpolista do pokojnog Renata Vrbičića. Svi su oni dali veliki obol, a kruna je stigla sa Ivicom Tuckom koji je osvojio 17 velikih medalja, ovo mu je drugi naslov prvaka svijeta“ – kazao je Bukić poželjevši izborniku ostvarenje još jedne želje -  Pariza i zlata! 

Na kraju se svom Šibeniku obratio i izbornik Ivica Tucak zahvalivši svima na veličanstvenom dočeku i iniciravši pljesak pokojnim šibenskim velikanima vaterpola Grgi Renji i Renatu Vrbičiću sa kojima je u Šibeniku započeo svoj trenerski put i čiju ljubav, kako je rekao, i dalje osjeća.

„Drage moje Šibenčanke i Šibenčani, dragi Funcuti,  hvala vam od srca na ovom veličanstvenom dočeku, hvala vam od srca što mi dajete dodatnu snagu jer kad me pitaju odakle je više izvlačiš – evo to je to“ – nadahnuto je istaknuo Tucak poželjevši na kraju da zlatna medalja iz Dohe bude vaterpolski poticaj i motiv mladima da se među njima nađe novi Marko Bijač, novi Renato Vrbičić, novi Loren Fatović.

  Objavljeno: 20.02.2024, 13:23h