Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za proširenje Dječjeg vrtića „Šibenski tići“ pristiglo pet ponuda

Za proširenje Dječjeg vrtića „Šibenski tići“  pristiglo pet ponuda

 

 

Do završetka natječajnog roka, na adresu šibenske gradske uprave pristiglo je pet ponuda za proširenje Dječjeg vrtića „Šibenski tići“ u šumi ispod tvrđave Barone. Ponuđeni iznosi s uključenim PDV-om su u rasponu od 1.332.881,60 eura do 1.539.313,71 eura, a ponuditelji su iz Splita, Solina, Bilica i Šibenika. Ponude se pregledavaju pa će u narednih nekoliko tjedana stručne službe Grada izabrati najpovoljnijeg ponuditelja koji zadovoljava sve natječajne uvjete.

Dječji vrtić „Šibenski tići“ kojim upravlja gradska javna ustanova za predškolski odgoj „Smilje“ je prije nekoliko godina bio u „utrci“ za najljepši vrtić u Hrvatskoj. Šibenska gradska uprava mu namjerava proširiti kapacitete, a u drugom koraku uz njega napraviti i manju dvoranu za rekreaciju.

„Za ovaj vrtić smo ishodovali pravomoćnu građevinsku dozvolu i izradili izvedbeni projekt. Na osnovu toga smo, na poziv Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, prijavili proširenje kapaciteta, tj. izgradnju dva nova, samostalna dnevna boravka, te smo za sufinanciranje izgradnje od Ministarstva znanosti i obrazovanja osvojili maksimalni iznos od 2.448.000 kuna, odnosno 325 tisuća eura“ - kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika,  mr.sc. Danijel Mileta.

U području zahvata se nalazi postojeći obnovljeni objekt Dječjeg vrtića „Šibenski tići“ sa pripadajućim uređenim okolišem, ali i nekoliko derutnih objekata predviđenih za uklanjanje s neuređenim okolišem. Grad Šibenik u ovoj fazi planira izgradnju novog, dodatnog objekta za dvije nove dječje skupine s vlastitim garderobama i sanitarnim čvorovima, te nužnim pratećim sadržajem poput garderobe za odgojitelje, čajnom kuhinjom, spremištem i strojarnicom na prostoru derutnih objekata. U drugoj fazi, koja će uslijediti naknadno, pak, planira se izgradnja samostalne dvorane dimenzija površine za rekreaciju 12x12 metara,  kao višenamjenskog prostora sa svlačionicama i sanitarnim čvorovima, uključujući onaj za djecu smanjene pokretljivosti, spremište rekvizita te kabinet s garderobom. Stari i novi dio vrtića bit će spojeni toplom vezom, tj. mostom. U okoliš će se smjestiti dječja igrališta i posadit će se tradicionalne mediteranske kulture i autohtono bilje.

Početak radova se očekuje odmah po okončanju izbora izvođača radova, a stavljanje izgrađenih i opremljenih prostorija u funkciju u rujnu 2025. godine.

„Ovo je samo nastavak niza kapitalnih ulaganja u predškolskom odgoju. Odmah na početku našeg prvog mandata smo izgradili Dječji vrtić „Mali Mihovil“ na Jamnjaku. Zatim smo obnovili Dječji vrtić „Kućica“ na Baldekinu, okoliš Dječjeg vrtića „Veslo“ u Zatonu, centralni Dječji vrtić 'Vidici', te dječje vrtiće „Građa“ i „Šibenski tići“, a prošle godine smo završili izgradnju i opremanje novog centralnog Dječjeg vrtića „Ljubica“ u Crnici. U ovu svrhu često osvajamo bespovratna sredstva fondova i mjerodavnih ministarstava poput Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ili Ministarstva graditeljstva, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, za što trebamo imati kvalitetno pripremljenu građevinsku dokumentaciju, ali i dobro napisanu projektnu prijavu. Kontinuirano podižemo kvalitetu predškolskog standarda ulažući u predškolsku infrastrukturu te nam je želja na gradskom zemljištu na prostoru Mažurica i državnom zemljištu u bivšoj vojarni Gomljanik izgraditi velike suvremene vrtiće za do 200 djece. Također ćemo na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura, u sklopu projekta Batižele, rezervirati zemljišnu parcelu za izgradnju novog vrtića“ - zaključio je Mileta.

  Objavljeno: 26.06.2024, 12:22h