Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Za svakog ponešto u Kući umjetnosti Arsen: Od super filmova do „panelice“ Nema rocka do Tik Toka

Za svakog ponešto u Kući umjetnosti Arsen: Od super filmova do „panelice“  Nema rocka do Tik Toka

 

 

Ovotjedni program u Kući umjetnosti Arsen započinje i završava filmskom projekcijom, a u međuvremenu možete poslušati zanimljivu „panelicu“ ili najmlađe odvesti na novu predstavu u produkciji Kazališne udruge Virko.

Donosimo i  koncertne najave s kojima Arsen zaključuje ovomjesečni program.

ART KINO ARSEN

U srijedu (10. studenog) u 20 sati te u subotnjem repriznom terminu (u 18 sati) na velikom platnu bit će prikazan dokumentarno-igrani hibrid Ivane Marinić Kragić Nun of Your Business, o dvije časne sestre koje se zaljubljuju odlučuju napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom dalmatinskom otoku, u nadi da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Uz spomenuti naslov, u subotu (13. studenog) od 20 sati na repertoaru je film Otac. Prozvan od kritičara „balkanskom“ inačicom filma Paris, Texas, inspiriran je stvarnim događajem i pričom na koju su redatelj Srdan Golubović i scenarist Ognjen Sviličić naišli u novinama, o ocu koji zbog siromaštva ostane bez djece te kreće na zahtjevan pothvat kako bi ih vratio kući.

BUBAMARAC

Posljednja ovotjedna projekcija namijenjena je najmlađim filmofilima koji u nedjelju (14. studenog) od 11 sati mogu pogledati animirani film Gordon i Paddy, adaptaciju dječje knjige švedskog pisca Ulfa Nilssona. Uzbudljiva detektivska priča o slučaju nestalih šumskih oraha sinkronizirana je na hrvatski jezik, a primjerena za uzrast od 6 godina naviše.

 Uz nedjeljni film, „bubamarci“ u subotu (13. studenog) od 11 sati mogu uživati lutkarskoj predstavi iz radionice Kazališne udruge Virko, Lutkoslovnici.

PANEL RASPRAVA

Petak, 12. studenog u Arsena rezerviran je za zanimljivu panel raspravu Nema rocka do Tik Toka koja će obuhvatiti niz aktualnih tema iz područja glazbene industrije. Početak tribine koja je dio programa ovogodišnje Kulturaljke zakazan je za 19.30 sati.

O trenutnim trendovima na svjetskoj glazbenoj sceni, stanju na onoj šibenskoj te planovima za budućnost razgovarat će Morana Periša iz Tvrđave kulture Šibenik, Hrvoje Jelković iz kluba Azimut, Ante Prgin, dugogodišnji šibenski glazbenik i Edo Plovanić, osnivač medijske glazbene platforme muzika.hr uz moderiranje Marka Podruga, glazbenog novinara i glavnog urednika portala ŠibenikIN.

Detalji o pojedinim programima, važećim epidemiološkim mjerama za pojedina događanja i ulaznice su dostupni na  internetskoj stranici https://kucaarsen.hr te na prodajnim mjestima - u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

  Objavljeno: 08.11.2021, 12:57h