Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na panel raspravi o Novom europskom Bauhausu

Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na panel raspravi o Novom europskom Bauhausu

 

 

Konferencija „Novi europski Bauhaus u Jadranskoj Hrvatskoj“ održava se danas i sutra, 20 i 21. listopada, u Adriatic Business Centru u Ražinama, a na panel raspravi na temu ruralnih područja, malih gradova i Novog europskog Bauhausa danas je sudjelovao zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Na konferenciji je istaknuto kako je Novi europski Bauhaus pokrenut 2021. kao ekološki, gospodarski i kulturni projekt koji će dovesti do zajedničkog osmišljavanja atraktivnijih, održivijih i uključivijih načina suživota. Tri su temeljne vrijednosti inicijative, a to su: održivost, estetika i uključivanje. Projekt uključuje ulaganja zajedničkih napora u postizanju vizije i ciljeva Europskog zelenog plana, kako bi Europska unija bila moderno društvo, resursno učinkovito i konkurentno gospodarstvo.

Na panel raspravi, na kojoj su sudjelovali voditeljica Službe za održivi prostorni razvoj pri Zavodu za prostorni razvoj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ingrid Gojević, šibensko-kninski župan Marko Jelić te arhitekt i urbanist Luka Krstulović, Mileta je ustvrdio kako je Grad Šibenik već prepoznat od struke po provođenju lijepih, funkcionalnih i održivih projekata.

„Mi već duže vremena primjenjujemo ovaj koncept, a jedan od posljednjih takvih je rekonstrukcija Poljane, vraćanje gradskog trga građanima te izgradnja podzemne garaže. Riječ je o projektu koji je dobio niz nagrada na području arhitekture i urbanizma. Što se tiče koncepata uključivosti i održivosti, tu bih ubrojio naš projekt Centra za mlade koji ćemo graditi u bivšoj vojarni Bribirskih knezova“, naglasio je Mileta.

Procijenio je kako je u provedbi projekata, pa tako i onih budućih iz Novog europskog Bauhausa, najvažnije pronaći balans između stručnjaka, građana i jedinica lokalne samouprave.

  Objavljeno: 20.10.2022, 13:36h