Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zanimljiv program ovogodišnje Noći muzeja u petak, 28. siječnja

Zanimljiv program ovogodišnje Noći muzeja u petak, 28. siječnja

 

 

Muzej grada Šibenika pripremio je zanimljiv program za ovogodišnju Noć muzeja. U petak, 28. siječnja od 17 do 18.30 sati, tako,  u Atriju Muzeja bit će održana radionica "Upoznaj Muzej" koja je namijenjena učenicima razredne nastave, ali i njihovim roditeljima. Rješavanjem zagonetki tom će prilikom upoznati stalni postav našeg i njihovog Muzeja.

Za sve uzraste djece osmišljen je i Periplus – igra kroz koju se upoznaje pomorstvo, ali i značajni događaji naše županije. Za one koji bi se rado okušali u crtanju,  ponuđen je i likovni kutak za male umjetnike.

Od 18 sati do 1 sat iza ponoći,  uz slobodan ulaz i poštivanje epidemioloških mjera,  moći će se razgledati stalni postav Muzeja grada Šibenika u Atriju, a u dvorani za povremene izložbe i posjetiti izložbu  Marija Višić Guina– donacija.

Pripremljena su i online događanja.  Od 17 sati do ponoći nude se različiti sadržaji.

U 17 sati autorica Ana Bilić čitat će "Priče povjesnice" za djecu, a u 18 sati moći će se pratiti razgovor s umjetnicom Marijom Višić Guinom.

U Noći muzeja otvara se i virtualna izložba "Crtice iz kriznih vremena" koja kroz eksponate Muzeja grada Šibenika priča priču o kriznim vremenima od prapovijesti do modernog doba.

U tijeku je online natječaj "Budi slika iz šibenskog muzeja" – cilj izazova je rekonstruirati sliku po izboru iz muzejske fotogalerije  i to predmetima iz vlastitog doma. Pristigle radove Muzej će prikazati u Noći muzeja na svojoj Facebook stranici, a najbolje i nagraditi.

Posjetiteljima svoje Facebook stranice Muzej nudi virtualne šetnje stalnim postavom Muzeja grada Šibenika, te izložbama Muzejski plakat / Izbor iz fonda Muzeja grada Šibenika i Arma – izbor oružja iz fundusa Muzeja grada Šibenika, kao i vodstvo kroz stalni postav za osobe s oštećenim sluhom.

Na Facebook stranici Muzeja dostupni su i razni albumi s muzejskom tematikom i prilozi iz TV emisije "Iz riznice Muzeja grada Šibenika".

U Noći muzeja će se izdanja šibenskog muzeja moći kupiti po povoljnim cijenama.

 

  Objavljeno: 26.01.2022, 10:12h