Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Zapaljene svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata te žrtvu Vukovara i Škabrnje

Zapaljene svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata te žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

 

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata ispred zgrade Gradske uprave u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Lampione su zapalili učenici gradskih osnovnih škola zajedno s predstavnicima Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Program su na Trgu, zajedno sa svojom učiteljicom Ivanom Guberina, pripremili učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić izvedbom prigodnog recitala i upućivanjem poruka mira, nade i ljubavi.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Željko Burić i župan Marko Jelić istaknuvši da žrtva koju su za našu slobodu podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 1991. godine ne smije biti zaboravljena. Ovim simboličnim činom svima njima, kako je rečeno,  iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost.

„Dostojanstveno i s dubokim pijetetom prisjećamo se svih žrtava Domovinskog rata, a osobito žrtva i stradanja herojskih branitelja i civila Vukovara i Škabrnje. Njihova je žrtva otvorila put  slobode i pobjede u Domovinskom ratu. Stoga, nastojmo ne zaboraviti  hrabre ljude koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku i budimo dostojni njihove žrtve“ - poručio je gradonačelnik Burić.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, lampioni su zapaljeni i u Vukovarskoj ulici u Šibeniku te je, neposredno nakon prigodnog programa na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u crkvi Gospe van grada služena sveta misa zadušnica, a svete mise zadušnice upriličene su i u brojnim drugim šibenskim crkvama.  Građani Šibenika pozivaju se da paljenjem lampiona u svojim domovima iskažu počast žrtvama Domovinskog rata te herojskog Vukovara i Škabrnje. 

 

  Objavljeno: 17.11.2023, 17:30h