Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završen prvi Trokutov inkubatorski program - nagrada od 100 tisuća kuna podijeljena pobjednicima

Završen prvi Trokutov inkubatorski program - nagrada od 100 tisuća kuna podijeljena pobjednicima

 

 

Završio jei poduzetnički inkubator Trokut Šibenik, prvi inkubatorski program na području Šibensko-kninske županije s dodjelom novčanih nagrada. Program je trajao dva mjeseca tijekom kojih su polaznici prošli kroz 6 modula kako bi naučili sve alate da bi jučer predstavili svoje ideje na način koji su naučili tijekom inkubacije. Timovi su učili uz Mikea Pulleya, Antoniju Škugor, Antonia Meića, Stevicu Kuharskog, Branku Lasić i naše Ivanu Vudrag i Dianu Mudrinić, sjajne mentore i predavače s neupitnim terenskim iskustvom i znanjem,  . 


Stručni žiri  sastavljen od Milenke Barać Iz tvrtke Industrius d.o.o., Ivice Skelina iz Skelin Mont-a, Petra Mišure iz šibenskog gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Voy Divljakovića, serijskog poduzetnika te Tomislava Lokasa, vodećeg  IT stručnjaka u gradskoj upravi grada Šibenika. Žiri je poslušao svih 6 timova koji su predstavili svoje ideje (odnosno „pitche-eve“) i odlučio se za ponajbolje što nije bio lak zadatak s obzirom na sjajne poduzetničke ideje.

Isti broj bodova po svim kategorijama osvojili su trećenagrađeni  Josip Bačelić, Hrvoje Jelković i Branka Grubić s projektom “Platforma za stvaranje, razvoj i prodaju kulturnih sadržaja – Art Frame” te Franka i Tena Bujas s projektom “Termoosjetljiva etiketa za maslinovo ulje”.
- Jako sam zadovoljna s cijelim programom te, bez obzira na nagrade,  mislim da je ovo bilo jedno predivno i korisno iskustvo. Osim novih spoznaja vezanih uz poslovanje koje smo stekli kroz inkubaciju, stekli smo i nova prijateljstva, što je još bitnije - ističe Franka. 

Drugo mjesto pripalo je  Valentini Petković i Frani Biliću s projektom “Razvoj novih digitalnih, interaktivnih i virtualnih proizvoda u turizmu - PostcARd”. Radi se o digitalnom 3D suveniru,  odnosno razglednici koja tekstualno i audiovizualno informira korisnike uz dodatne multimedijske funkcije. 

- Pri odluci povratka iz Nizozemske u Hrvatsku nisam mogla ni sanjati da ću naći ovoliko kvalitetan program Poduzetničkog Inkubatora koji se događa baš u mom gradu i nigdje drugdje,  da ću imati priliku raditi s mentorima nekoć zaposlenima u Apple-u koji su živjeli u Berlinu, vrhunskim savjetnicima I voditeljima programa od Diane do svih ljudi sudionika Trokuta. Mislim da smo stvarno svi uspjeli pokupiti  prekrasnu vrijednost. Svi  zajedno smo pobjednici jer smo prikupili relevantno znanje za dalje-mišljenja je  Valentina Petković. 

Pobjednici programa su Ivan i Bruna Rakić sa svojom prirodnom i zdravom konzervom koja će se proizvoditi u Šibensko-kninskoj županiji te lansirati izvan hrvatskih granica, što će pridonijeti prepoznatljivosti naše županije i države.


- Timovi su bili vrlo kvalitetni i spremni.  Svima čestitam još jednom na nagradama i sudjelovanju u odličnim prezentacijama i poslovnim idejama. Zahvalio bih se prvenstveno direktorici Diani Mudrinić i timu Trokuta na cjelokupnoj ideji i organizaciji poduzetničkog inkubatora, a potom mentorima, žiriju i publici na pozornosti. Jedan Trokut je baš trebao našem Šibeniku, Vjerujem da će se priča Trokut Inkubatora nastaviti i u budućnosti- istaknuo je Ivan Rakić. 

- Iznimno mi je drago zbog prepoznatljivosti našeg programa, prvog takve vrste.  Čestitam svim njegovim sudionicima jer su zaista svi napravili veliki korak naprijed i mogu s ponosom kazati  da su redom spremni za tržište. Drago nam je, također,  da Šibenik postaje sve popularnije poduzetničko mjesto te da je ovo samo jedan od početnih programa kojima Trokut podržva poduzetništvo i razvoj inovacija. Za naš prvi inkubacijski program nismo se htjeli ograničiti  samo na IT proizvode,  nego smo dali priliku sudjelovanja svakoj tvrtki  i svakoj struci koja je imala bilo kakvu inovaciju, proizvod ili uslugu. Cilj nam je u svakom mogućem smislu osnažiti poduzetništvo na području grada Šibenika i šire - rezimirala je  direktorica Diana Mudrinić.

Preostali timovi sa izvrsnim idejama koje su prezentirali na ovom Demo Dayu su također  Anton Krvavica i Ivan Morić s projektom “ePodrška – cloud platforma za komunikaciju s korisnicima” i Martin Krstić, Antonela Šupe i Ornela Šupe s projektom “Uveno: primjena UV-C tehnologije u zaštiti vinove loze”. 

  Objavljeno: 16.06.2021, 14:25h