Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Završetak obnove sportskog kompleksa Miminac u Varošu

Završetak obnove sportskog kompleksa Miminac u Varošu

 

 

Prije šest godina je obnovljen sportski objekt Miminac u gradskoj četvrti Varoš, čiji radovi su obuhvatili zamjenu vanjske stolarije, sanaciju i izolaciju svih krovova i vanjskih zidova te tavana dvorane, potpunu rekonstrukciju i građevinsko-obrtničko preuređenje cijelog suterena površine 400 m2 i ulaza u dvoranu uz izmjenu svih elektro, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, te obnovu parketa unutarnje dvorane. Tad su se uklonile oronule vanjske tribine, a naknadno postavile i street-workout sprave, što je bila svojevrsna naznaka želje da se udahne novi život kultnom vanjskom košarkaškom igralištu. Radovima koji su upravo započeli, podesit će se nagib terena vanjskog igrališta, pojačati sustav skupljanja slivnih voda i postaviti 419 m2 sportske lijevane gumene podloge debljine 15 mm. Igralište je već dobilo nova ulazna vrata, a postavit će se novi elementi rasvjete i video nadzor.

Sportski kompleks Miminac (ex-Partizan, ex-Sokol) se sastoji od sportske dvorane i dvije manje dvorane s pratećim prostorijama na dvije etaže i upravne zgrade na četiri etaže u kojoj su u uredskim prostorima smještene Zajednice sportova Grada Šibenika i Županije, županijski Košarkaški savez i Javna ustanova Sportski objekti.

Zgrada sportske dvorane stara je preko 85 godina, upravna zgrada je stara oko 65 godina, a vrijednost obnove tih objekata objekta je iznosila blizu 3 milijuna kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao bespovratnih 524 tisuća kuna, dok je vrijednost radova na vanjskom sportskom igralištu 57 tisuća eura, te trebaju biti završeni u roku mjesec dana.

'Podsjetio bih da smo, osim Miminca, u proteklom razdoblju obnovili sportsku dvoranu Baldekin, osposobili i postavili umjetnu travu na pomoćni nogometni teren na Šubićevcu i napravili sportsko-rekreacijski centar u Ražinama Donjim. Pri kraju smo odabira izvođača radova za postavljanje vrhunskog parketa u trodijelnu dvoranu osnovne škole Meterize, kojoj smo početkom godine sanirali krov, te smo prijavili objekt sportskog centra Ljubica na natječaj za energetsku obnovu, dok s idejnim rješenjem sportsko-rekreacijske zone Jamnjak čekamo izmjene prostornog plana.“, kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

  Objavljeno: 31.05.2023, 13:56h