Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Art kino u Kući umjetnosti Arsen u znaku nadolazećih Oscara!

Art kino u Kući umjetnosti Arsen u znaku nadolazećih Oscara!

 

 

Ovaj tjedan u Arsenu publika će provesti uz filmove o kojima s razlogom govori filmska industrija i publika diljem svijeta. Sezona filmskih nagrada je na vrhuncu i bliži se vrijeme kada će biti dodijeljene i najpoznatije filmske nagrade – Oscari. Na velikom platnu gledat će se Duhovi otoka s 9, Fabelmanovi sa 7 te Trokut tuge s 3 nominacije za prestižnu filmsku nagradu.

Za one koji su propustili svečanu premijeru novog domaćeg filma Glava velike ribe nova prilika za pogledati prvo dugometražno ostvarenje filmskog kritičara Arsena Oremovića stiže ove subote u 18 sati. Nastao prema romanu Ognjena Sviličića film u središte stavlja "malog čovjeka" s nerealnim poduzetničkim ambicijama, nemoćnog da se odupre koruptivnom sistemu u kojem živi.

Bubamarci će ove subote uživati u Virkovoj predstavi Kad si zaljubljen, a u nedjelju u novom nastavku popularnog Disneyevog Mačka u čizmama

U srijedu, 15. veljače u 18 sati, na repertoaru su Duhovi otoka, crna komedija s Colinom Farrellom i Brenadnom Gleesonom o kraju jednog bliskog prijateljstva. U 20.30 sati igraju Fabelmanovi, film Stevena Spielbega o sebi. Film pruža jedinstveni poluautobiografski pogled u životu jednog od najznačajnijih redatelja u povijesti kinematografije.

U sklopu programa Bubamarac u subotu u 11 sati najmlađi mogu pogledati predstavu Kad si zaljubljen. Riječ je o Virkovoj predstavi u kojoj mali glumci traže odgovor na bitno pitanje: Što znači biti zaljubljen?

Navečer u subotu u 18 sati možete pogledati film Glava velike ribe, film o malom čovjeku s nerealnim poduzetničkim ambicijama, ili po riječima kritike - bračni prizori na balkanski način. U 20 sati u subotu možete saznati što se dogodi kada se influenceri i bogataši nasukaju na pustom otoku? Novo ostvarenje Rubena Östlunda, film Trokut tuge, satira je o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva.

U sklopu Bubamarca, u nedjelju u 11 sati igra Mačak u čizmama. Radi se o nastavku popularne Disneyeve franžize nastalom prema jednom od likova iz Shreka.

Svi detalji se mogu pronaći na webu, a novosti pratite putem društvenih mreža Arsena (Facebook i Instagram).

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Arsena.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na blagajni Kuće umjetnosti Arsen ostvaruju popust.

Iz Arsena podsjećaju da je bar otvoren od ponedjeljka do subote od 9 do 22 sata te nedjeljom od 9 do 14 sati.

  Objavljeno: 13.02.2023, 12:22h