Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Avangard trio u sklopu svibanjskih večeri

Avangard trio u sklopu svibanjskih večeri

 

 

Sutra, 9. svibnja, u Galeriji svetog Krševana u sklopu svibanjskih glazbenih večeri nastupit će Avangard trio. Poznati trio čine Marco Graziani, violina, Mihael Paar, klarinet i Krešimir Starčević, glasovir. Organizatori su Glazbena škola Ivana Lukačića i Galerija svetog Krševana. Pokrovitelj je Grad Šibenik. Početak je u 20.30 sati.

 

Marco Graziani rođen je u Rijeci 1988. godine. Violinu je počeo učiti u dobi od sedam godina kod prof. Krunoslava Peljhana u glazbenoj školi „I. M. Ronjgova“ u Rijeci, a od 2000. godine i kod prof. Leonida Sorokowa kod kojeg je sada student četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu. Kao solist i kao član raznih komornih sastava nastupa na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima postižući zapažene rezultate. Višestruki je dobitnik prvih nagrada  na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, natjecanju Zajčevi dani, Etide i skale , europskom natjecanju «Alfredo i Wanda Marcosig» u Goriziji, Istria Nobilissima i natjecanju Grand Prix Lions Cluba Rijeka. Zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Adris, svira na violini Alessandra Gagliana iz 1720, u vlasništvu Segelman Trust Gmbh iz Švicarske.

 

Mihael Paar rođen je u Zagrebu, 1980. godine. Glazbeno obrazovanje započeo je u Samoboru, gdje u dobi od 10 godina dobiva prvu poduku iz klarineta (V.Radinčić). Srednju glazbenu školu završava u Zagrebu (G.Cavallin) 1998. te iste godine upisuje studij na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu prof. Josipa Tonžetića. Nakon diplome 2002. godine, nastavlja sa specijalizacijom njemačke škole klarineta na Univerzitetu Mozarteum u Salzburgu u razredu renomiranog svjetskog klarinetista Aloisa Brandhofera, solo-klarinetista Berlinske filharmonije 1986-1992. Magistrirao je 2006. godine na istoj ustanovi summa cum laude. Mihael Paar nije zapažen samo kao koncertant i kao jedan od najperspektivnijih mladih hrvatskih klarinetista; njegova se intelektualna i umjetnička širina ogleda u bogatom autorskom radu, u čitavom nizu muzičkih kompozicija, aranžmana i transkripcija, izrazito plodnom publicističkom opusu (kritike, analize, osvrti) te brojnim likovnim ostvarenjima (skice i crteži).

 

Krešimir Starčević rođen je u Zagrebu 1988. godine, a cijeli život živi u Velikoj Gorici. Klavir je počeo učiti tek sa 12 godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici u klasi prof. Andreje Markulin. Nakon šestogodišnje osnove glazbene škole koju je završio u samo četiri godine, upisuje i srednju glazbenu školu te paralelno Ekonomsku školu Velika Gorica. Nakon trećeg razreda glazbene škole, upisuje, kao treće plasirani na listi, Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi red. prof. Đorđa Stanettia, gdje je sada student četvrte godine i prolazi s odličnim uspjehom. U želji da što brže napreduje pohađao je seminare O. Cinkoburove, M. Kandelaki, R. Dalibaltayana, K.-H. Kämmerlinga, E. Indjića, S. Čadikovske, A. Spiria, N. Floresa i P. Paleczynog. Surađuje sa mladim hrvatskim glazbenicima saksofonistom Lovrom Merčepom, gitaristom Srđanom Bulatom, trubačem Vedranom Koceljem te svira u klavirskom triju sa violinistom Marinom Marasom i violončelistom Smiljanom Mrčelom. 2008. godine izveo je 1. Klavirski koncert u C-duru L. van Beethovena sa Orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu te dirigentom Mladenom Tarbukom, a 17. ožujka 2010. izveo je Klavirski koncert u a-molu R. Schumanna uz Zagrebačku filharmoniju i dirigenta Sašu Britvića. U kolovozu 2010. sudjelovao je na International Sommerakademie Prag-Wien-Budapest u Reichenau u Austriji, gdje se usavršavao kod Jana Jiraceka von Arnima i Avedisa Kouyoumdjian

 

  Objavljeno: 08.05.2012, 07:56h