Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Europski dan broja 112

Europski dan broja 112

 

 

Sutra 11, veljače u Hrvatskoj i u Europi obilježava se Europski dan broja 112 i 21.-a godišnjica njegovog stvaranja. Ovaj je broj zajednički svim 27 državama članicama Europske Unije i služi za besplatno nazivanje hitnih službi.

Jedinstveni broj 112 uveden je u Hrvatsku u veljači 2005. godine, čime se Hrvatska pridružila jedinstvenom europskom projektu omogućavanja dojavljivanja nesreća i potreba za djelovanjem žurnih službi na jedinstveni broj 112.

Tijekom sedmogodišnje primjene u Republici Hrvatskoj broj 112 stekao je povjerenje hrvatskih građana i turista koji dolaze u Hrvatsku. Ovaj broj u Republici Hrvatskoj uspješno objedinjava djelovanje svih žurnih službi, a istodobno je i potpora djelovanja svih tijela središnje i lokalne vlasti i uprave u poplavama, požarima, potragama i drugim situacijama u kojima se koordinira djelovanje više žurnih službi. Upravo je 112 bio najpozivaniji broj ovih dana i velika nada u spas snijegom odsječenih područja.

Suradnja Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Hž Hrvatske željeznice Holdinga d.o.o. započeta u travnju prošle godine potpisivanjem "Protokola o načinu međusobne komunikacije" uspješno je nastavljena aktivnim uključivanjem HŽ Holdinga d. o. o. u obilježavanje Europskog dana 112. 

Na sastanku, kojem su prisustvovali ravnateljica Ureda uprave Ivana Bulimbašić Paulin, šefica Službe za korporativnu promociju mr. Zdenka Dokaza, šefica Službe međunarodnih odnosa Maja Stjepčević i načelnik Odjela za preventivu, planiranje i nadzor Službe za sustav 112 mr. sc. Milan Erjavec, dogovorena je distribucija 1000 promotivnih letaka o svrsi i značaju jedinstvenog europskog broja za hitne službe, broja 112. 

Aktivnost obilježavanja Europskog dana 112 ujedno je odgovor HŽ Holdinga na poziv izvršnog direktora Zajednice europskih željeznica (CER – Comminity of European Railways), kojeg su potaknuli potpredsjednica Europske komisije za digitalizaciju Neelie Kroes i potpredsjednik Europske komisije za promet Siim Kallas. 

Na sastanku je također dogovorena priprema članka o broju 112 za svibanjsko izdanje putne revije HŽ Holdinga EuroCity, u okviru priprema za sljedeću turističku sezonu, te objava aktivnosti o promidžbi broja 112 na web stranicama HŽ Holdinga.

  Objavljeno: 10.02.2012, 00:00h