Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Grad Šibenik provodi javna savjetovanja u vezi sufinanciranja obnove vanjske stolarije, fasada i krovišta u staroj gradskoj jezgri

Grad Šibenik provodi javna savjetovanja u vezi sufinanciranja obnove vanjske stolarije, fasada i krovišta u staroj gradskoj jezgri

 

 

Grad Šibenik provodi javna savjetovanja u vezi sufinanciranja obnove vanjske stolarije te fasada i krovišta u obiteljskim kućama i stanovima na području stare jezgre. Cilj ovih savjetovanja je dobivanje povratnih informacija o tome što građani misle o prijedlozima javnih poziva, odnosno žele li nešto dodati ili ukloniti iz predloženih programa.

Troškovi života, naročito obnove stambenog prostora, u zaštićenoj gradskoj jezgri znatno su viši u odnosu na ostale dijelove Šibenika, stoga Grad Šibenik iz vlastitih izvora subvencionira obnovu stolarije te fasada i krovišta za objekte u staroj gradskoj jezgri.

Programom „Stara gradska jezgra – obnova stolarije“ nastoji se potaknuti ugradnja i korištenje energetski učinkovite vanjske stolarije budući da se preko prozora gubi 50 posto toplinske energije, a potencijalna ušteda iznosi 10 – 15 posto. Kao ekološki najprihvatljivija opcija pokazali su se drveni profili koji nude najbolji stupanj toplinske i zvučne izolacije, s potencijalom za dugi vijek trajanja uz redovito održavanje.

Grad Šibenik će sufinancirati ugradnju energetski učinkovite drvene vanjske stolarije na pet objekata, obiteljskih kuća i stanova, i to do 50 posto ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove objekta na kojem je planirana obnova stolarije. Maksimalan iznos koji će Grad Šibenik subvencionirati iznosi 6.000,00 eura po objektu. Prema troškovniku predviđena je obnova stolarije sve do 30.000,00 eura odobrenih od Grada Šibenika za ovu namjenu. Među ostalim uvjetima, prijavitelj mora imati prebivalište na području stare gradske jezgre najmanje šest mjeseci prije početka projekta te se obiteljska kuća mora nalaziti na području stare gradske jezgre.

Programom „Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta“ namjerava se potaknuti sanacija fasada i krovišta u staroj gradskoj jezgri budući da takvi projekti imaju izrazito pozitivne konotacije među kojima su ušteda energije, dulji životni vijek objekata, zaštita okoliša, jačanje domaće komponente potražnje, poticanje lokalnog gospodarstva i smanjenje nezaposlenosti.

Sredstva za provedbu ovog Programa osigurana su u Proračunu Grada Šibenika, koji subvencionira do 50 posto ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove na ukupno četiri objekta na kojem je planirana obnova fasada i krovišta. Maksimalan iznos koji će Grad Šibenik subvencionirati iznosi 30.000,00 eura po objektu. Prema troškovniku predviđena je obnova fasada i krovišta sve do 120.000,00 eura odobrenih od Grada Šibenika za ovu namjenu.

Sastavni dio oba Programa, detalje kojih možete provjeriti na internetskoj stranici Grada Šibenika te u prilogu, čine smjernice Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Šibeniku, a Program je usklađen i sa strategijom razvoja Grada Šibenika, odnosno s ciljem „Razvijena obrazovna, znanstveno-istraživačka komunalna, prometna i društvena infrastruktura“, prioritetom „Razvoj komunalne i prometne infrastrukture“ i Urbanim razvojnim planom povijesne gradske jezgre.

Svoje prijedloge građani mogu poslati u Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika od 19. veljače do 20. ožujka 2024. godine. Popunjeni obrazac, koji se nalazi u prilogu, građani mogu dostaviti na adresu: Grad Šibenik, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik ili na e-mail: domagoj.vranjic@sibenik.hr zaključno sa 20. ožujka.

Po završetku roka za dostavu mišljenja i prijedloga Grad Šibenik će izraditi i objaviti na svojoj internetskoj stranici izvješća o savjetovanju s javnošću, zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi. Anonimni, uvredljivi i irelevantni komentari se neće objaviti.

Javni poziv se planira objaviti do kraja godine.

  Objavljeno: 19.02.2024, 13:36h

 

  PREGLED DOKUMENATA