Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Jack Savoretti po prvi puta u Hrvatskoj

Jack Savoretti po prvi puta u Hrvatskoj

 

 

Jedan od trenutno najzanimljivijih kantautora europske indie-pop scene, Jack Savoretti, po prvi će put nastupiti u Hrvatskoj na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 30. srpnja 2021.! 
 

Engleski glazbenik talijanskih korijena izvest će najveće glazbene uspješnice iz 14 godina duge karijere s ukupno šest izdanih albuma. Nastupajući na najvećim i najljepšim svjetskim pozornicama poput Wembleyja i Teatro la Fenice, nema sumnje kako će jedinstveni Savoretti oduševiti i publiku u Šibeniku.  

Savorettijeva glazba našla je mjesto u poznatim TV serijama Grey's Anatomy, Sons of Anarchy i One Tree Hill, a izvedbama pjesama Catapult i Only You uživo u emisiji Grahama Nortona postao je prepoznatljiv svjetskom auditoriju. U autorskom stvaranju, Savoretti je uvijek birao ići zahtjevnijim pravcima, ne odstupajući od vlastitih ideja koje su ga s godinama sve više činile prepoznatljivim. Upornost mu se ubrzo isplatila s brojnim nastupima na cijenjenim europskim pozornicama, a zatim i na iznimno uglednim festivalima poput švicarskog Montreaux Jazz Festivala.

Inspiriran zvukom šezdesetih, veliki uzor u pisanju pjesama su mu Simon & Garfunkel i Serge Gainsbourg. S velikanima ga povezuju zbog snažnih, a jednostavnih stihova nabijenih emocijom koji lako dopiru do slušatelja, kao što je to i maestralna uspješnica Candlelight s njegovog posljednjeg albuma  - Singing to Strangers. Strpljiv i vjeran sebi, Savoretti se popeo na prva mjesta britanskih top ljestvica s preko 120 tisuća prodanih primjeraka albuma koji je u prosincu 2019. dobio posebno reizdanje s dva nova singla.

Singing to Strangers je prema Savorettijevoj želji snimljen u starom crkvenom podrumu u centru Rima –  u glazbenom studiu kojeg je 1969. pokrenuo legendarni Ennio Morricone. Osim Candlelighta, najveću pažnju publike dobile su pjesme Love Is On The Line, What More Can I Do i velika suradnja sa svjetskom divom Kylie Minogue na pjesmi Music's Too Sad Without You za koju je spot snimljen u slavnoj operi Teatro la Fenice, tek nekoliko sati prije zajedničkog nastupa.

 

ULAZNICE U PRODAJI OD 10. SRPNJA

Nošen na valu velikog uspjeha, Jack Savoretti u Šibenik stiže u najbolje moguće vrijeme, što će posebno obradovati obožavatelje koji su ujedno i korisnici Mastercard® i Maestro® kartica. Za njih, ekskluzivna online pretprodaja ulaznica u sustavu Eventim traje od petka, 10. srpnja, u podne do nedjelje, 12. srpnja, u podne. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničen kontigent ulaznica.

Ulaznice će u reguarnoj prodaji biti dostupne od 12. srpnja u podne, i to online u sustavima Eventim i Croatia Tickets, te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture: na ulazima Tvrđave sv. Mihovila i u City Pointu (don Krste Stošića 1).

Organizator koncerta Tvrđava kulture Šibenik pobrinula se i za vjerne članove svoga Kluba prijatelja koji u City Pointu ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica (individualni članovi na 1 ulaznicu, a nositelji obiteljske članske iskaznice na 2 ulaznice), čija cijena iznosi 270 kuna.

  Objavljeno: 03.07.2020, 12:54h