Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Jesenski program Art kina Arsen počinje u subotu

Jesenski program Art kina Arsen počinje u subotu

 

 

U listopadu nas na velikom platnu Art kina Arsen očekuje pregršt novih domaćih i stranih naslova, bogat program za djecu u sklopu Bubamarca, novi naslovi kinotečnog programa Češljaonica u selekciji Ante Storića, ali i izbor klasičnih naslova iz programa frankofonog filma Rendez-vous au cinema.

Jesenski program Art kina Arsen počinje u subotu, 7. listopada uz novi film finskog redatelja Akija Kaurismäkija – Palo lišće. Nježna romantična dramedija Palo lišće dvadeseti je cjelovečernji film redatelja poznatog po jedinstvenom stilu obilježenom melankolijom, socijalnom kritikom i minimalističkom estetikom te ujedno i aktualni finski kandidat za Oscara.

Hitovi američke kinematografije

Ove jeseni u kinu Arsen gledamo i komercijalne hitove koji su obilježili ljeto, kao i nove filmove velikih holivudskih redatelja.

U najiščekivanijem filmu godine najpopularnija lutka svih vremena 'oživjela' je pod redateljsko-scenarističkom okriljem Grete Gerwig, dobro poznatog imena suvremene američke nezavisne kinematografije (Lady Bird, 2017., Male žene, 2019.). U njezinoj interpretaciji Barbie je prilagođena za 21. stoljeće i za novu generaciju.

U svom najnovijem filmu Oppenheimer, Christopher Nolan je ekranizirao povijesnu priče o suvremenom Prometeju koji je svijetu dao mogućnost samouništenja. Kritika film opisuje kao briljantno postignuće i ocjenjuje ga redateljevim najzrelijim ostvarenjem dosad.

Martin Scorsese, jedan od najutjecajnijih redatelja današnjice u svom novom filmu Ubojice cvjetnog mjeseca gledatelje vraća stotinu godina unatrag kako bi ispričao izvornu američku kriminalističku priču – priču o stvaranju nacije na krvavim temeljima. U glavnim ulogama nastupaju Scorseseovi glumački miljenici Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

Asteroid City, novi film Wesa Andersona, posveta je sredini 1950-ih, astronomskim ekspedicijama, osvajanju svemira i mogućim novim obzorima koji se otvaraju u susretima s nepoznatim, ali i pojavi televizije i tada posve novog oblika industrije zabave.

Domaći naslovi

Nakon ovoljetne šibenske premijere filma El Shatt: Nacrt za utopiju, koja je do posljednjeg mjesta napunila gledalište Ljetnog kina Barone, nagrađivani dokumentarac Ivana Ramljaka stiže i na veliko platno Art kina Arsen. Tema filma posvećena je važnom dijelu dalmatinske prošlosti – evakuaciji 28.000 Dalmatinaca u Egipat gdje su stvorili kompleks izbjegličkih logora te naredne dvije godine živjeli pod šatorima usred pustinje kojima je Zapadu trebalo pokazati kako će funkcionirati nova Jugoslavija kad završi II. svjetski rat.

Svoju šibensku premijeru u listopadu imat će i ekranizacija poznatog romana Zorana Ferića, koji uz redatelja Gorana Kulenovića potpisuje i scenarij filma Smrt djevojčice sa žigicama. Film koji je kritika već obilježila kao “mediteranski Twin Peaks”, uzbudljiv je i autentičan predstavnik kriminalističkog žanra, radnje smještene u malenu otočku sredinu.

U Art kino Arsen stiže i Hotel Pula Andreja Korovljeva koji je ljetos otvorio Pulski filmski festival i osvojio publiku. Glavne uloge u ovom filmu o mogućim slučajnostima i nemogućoj ljubavi između buntovne tinejdžerice i od svijeta zgaženog bosanskog izbjeglice tumače sjajna debitantica Nika Grbelja i poznati bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo.

Gostovanje programa posvećenog francuskom filmu

Art kino Arsen u listopadu ugošćuje i program Rendesz-vous au cinema, zajednički projekt Francuskog instituta u Hrvatskoj, Hrvatskog audiovizualnog centra i Kino mreže posvećen francuskom filmu.

Tako će ovomjesečna Češljaonica biti posvećena klasičnom francuskom filmu uz kultni film i jedan od najmračnijih psiholoških trilera svjetske kinematografije Demoni, u režiji poznatog Henrija-Georgesa Clouzota, dok će u sklopu Bubamarca biti prikazana animirana povijesna avantura Dilili u Parizu.

Naslovi za najmlađe

Od filmskih naslova za Bubamarce u listopadu gledamo četiri nova naslova za malo starije filmofile (7+).

Nakon što su s televizijskih ekrana prije dvije godine uspješno preselili na velika platna, neustrašiva pseća patrola vraća se u kinodvorane u novoj animiranoj pustolovini Psići u ophodnji.

Titina - Avantura na Sjevernom polu donosi priču o gotovo zaboravljenom povijesnom putovanju – osvajanju Sjevernog pola cepelinom 1926. godine koja je pretočena u zabavno i uzbudljivo animirano ostvarenje.

Inspiriran hit pjesmom Dancing Queen grupe ABBA, film Kraljica plesa prati12-godišnju Minu Mørk koja ne zna ni plesati ni pjevati, a kamoli breakdanceati za razliku od rasplesane kraljice iz pjesme popularnog švedskog benda.

Kako i gdje do ulaznica?

 

Detaljni raspored Art kina Arsen pronađite u kalendaru događanja na stranicama Kuće umjetnosti Arsen, a najave pratite na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Ulaznice za sve programe dostupne su online, u City Pointu i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a podsjećamo da članovi Kluba prijatelja popust pri kupnji ostvaruju na fizičkim prodajnim mjestima.

  Objavljeno: 03.10.2023, 14:05h