Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Kreće nova sezona programa „Animirani Šibenik“

Kreće nova sezona programa „Animirani Šibenik“

 

 

U Šibeniku kreće nova sezona programa „Animirani Šibenik“ - cjelogodišnjeg niza radionica, projekcija, izložbi i predavanja iz područja vizualnih umjetnosti. Za početak, ovoga vikenda, 24. i 25. rujna održati će se radionica animacije za djecu PLANKTOON i projekcija recentnih talijanskih animiranih filmova ANIMATION SHOTS.

Zainteresirani se mogu prijaviti na mail radionica@supertoonfestival.com najkasnije do 23. rujna 2022. do kraja dana. Radionica je namijenjena djeci dobne skupine od 10 do 14 godina, a broj polaznika je ograničen i polaznici će se primati po redoslijedu slanja prijave.

Na prvi susret s voditeljicom Laurom Martinović treba doći u subotu, 24. rujna. u 10.30 sati u Galeriju Matija prije samog početka radionice.

Planktoon – radionica animacije za djecu

Radionica će se održavati kroz dva termina, u subotu 23. 9. i  nedjelju 24. 9. u Galeriji Matija (Ulica Petra Nakića bb) od 11 do 13 sati. Radionica stop animacije idealna je za djecu koja vole likovno stvaralaštvo i filmski medij. Polaznici ove radionice će s voditeljicom izraditi kolaže I predmete od raznih materijala te potom, koristeći digitalni fotoaparat, snimiti objekte kadar po kadar stvarajući tako privid kontinuirane kretnje. Radionica ima za cilj upoznati polaznike s osnovama stop animacije te ih osposobiti za izradu kratkog animiranog filma. Dvodnevna radionica održavat će se ovaj vikend u Galeriji Matija, a namijenjena je djeci starijoj od 10 godina. Pohađanje radionice se ne plaća.

Voditeljica Laura Martinović magistrirala je grafiku pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2017. Aktivno se bavi eksperimentalnom i 2d animacijom kao umjetničkim izričajem u kombinaciji s kolažom i crtežom.  Također bavi se vođenjem radionica animiranog filma za djecu i mlade u suradnji sa različitim organizatorima čiji je cilj poticanje razvitka filmske i video kulture, produkcije filmova te sustavne edukacije filmskih autora.

Animation Shots – projekcije kratkih animiranih filmova

Ove subote, 24. rujna, u 20 sati na rasporedu je projekcija talijanskih kratkih animiranih filmova nastalih u protekle četiri godine. Ovaj recentni presjek talijanskog suvremenog animiranog filma moći ćete vidjeti kroz sedam kratkih animiranih filmova te upoznati se sa stvaralštvom tih autora kao i saznati ponešto o samoj talijanskoj animatorskoj sceni u kratkom razgovoru prije projekcija. Projekcije su besplatne za posjetitelje.

Moderator Slave Lukarov diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, umjetnički je direktor I producent međunarodnog festivala animacije i stripa Supertoon; organizator izložbi i voditelj međunarodnih likovnih, strip i radionica animacije; producent i autor strip izdanja, izložbi, animiranih i kratkih filmova.

  Objavljeno: 20.09.2022, 13:40h