Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

LADO se vraća u Šibenik: Na Mihovilu izvode svoj novi raskošan program Lado(m) po svijetu

LADO se vraća u Šibenik: Na Mihovilu izvode svoj novi raskošan program Lado(m) po svijetu

 

 

Spektakularnom cjelovečernjom izvedbom Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO šibenskoj će publici predstaviti svoj najnoviji glazbeno – scenski program Lado(m) po svijetu koji objedinjuje bogatstvo europskih narodnih plesova i skladbi! Lado na Tvrđavu sv. Mihovila dolazi 13. srpnja!

Novi program Lado(m) po svijetu sadrži nove koreografije, plesna i glazbena djela nastala za potrebe ovog, po mnogočemu, posebnog programa.  

„Napose raduje činjenica što su obnovljene koreografije koje je Ansambl LADO posljednji put izvodio krajem 80-ih godina 20. stoljeća“, poručuje pred nastup u Šibeniku Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla osnovanog još 1949. godine.  Uz „nove-stare“ koreografije, premijerno će biti izvedena i tri plesno-glazbena djela. Riječ je o atraktivnim koreografijama karakternih plesova koji se smatraju podvrstom klasičnog baleta, a koji svoje korijene vuku iz narodnih plesova različitih krajeva i zemalja.
 

Uz prepoznatljive Ladarke i Drmeš Zvonimira Ljevakovića, obnovljene koreografije 'Pod goro to Kaninovo' i 'Osogovka' te koreografije karakternih plesova nadahnute talijanskim, španjolskim i mađarskim folklorom (španjolska Hota, talijanska Tarantella i mađarski plesovi nazvani Rapsodija) program Lado(m) po svijetu donosi još nekoliko praizvedbi: 'Divojčice ne namiguj na me'  - glazba Hrvata iz mađarskog dijela Podravine, Armenski duduk, Lamma Badaa Yatathannaa), Tango i druge.

„Program Lado(m) po svijetu, uvjeren sam, na radost publike, u ovom novom i ponešto drugačijem izdanju, pokazat će velike izvedbene mogućnosti, svestranost i talent naših umjetnika“, poručuju iz Ansambla koji će na najljepšoj jadranskoj pozornici izvesti svoj novi, raskošan glazbeno – scenski program.
Lado je skupina od 38 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, i s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor. 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Ansambl LADO posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote (više od 1200 kompleta) pa je svaki nastup Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

Koncerti Ansambla diljem svijeta nailaze na nepodijeljeno oduševljenje publike, ali i stručne kritike, koja ga redovito svrstava u najbolje svjetske folklorne skupine. LADO je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija, od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na njujorškom Broadwayu, od moskovske Koncertne dvorane Čajkovski do Mann Auditoriuma u Tel Avivu, kao i u brojnim svjetskim opernim kućama, na festivalima, svjetskim izložbama, Olimpijskim igrama…

ULAZNICE
Ulaznice po cijeni od 20 eur dostupne su od danas, 12. lipnja u sustavu Eventim, ekskluzivno korisnicima Mastercard® kartica prva 24 sata. Svi ostali po svoje ulaznice mogu od utorka 13. lipnja u podne, online u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust pri kupnji.

  Objavljeno: 12.06.2023, 13:15h