Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“ po četvrti put u Šibeniku

„Ljetna škola bioetike i ljudskih prava“  po četvrti put u Šibeniku

 

 

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u partnerstvu s Gradom Šibenikom ove će godine po četvrti put za redom  u Šibeniku održati 14-dnevnu "Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava". „Ljetna škola“ će se u nacionalnom okviru održati u razdoblju od 2. do 8. kolovoza,  dok će istoimeni međunarodni skup početi 9. i trajati do 15. kolovoza. Tim povodom Luku Poslona, predsjednika hrvatske podružnice Svjetskog saveza mladih i njegovu suradnicu  Ivu Soldo primio je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika izrazivši zadovoljstvo što je Šibenik kroz godine postao baza „Ljetne škole bioetike i ljudskih prava“.


- Četvrtu godinu biti domaćin jednog tako važnog i zanimljivog skupa koji okuplja brojne mlade ljude, studente medicine, prava i filozofije iz Hrvatske i inozemstva, ali i brojne predstavnike akademske zajednice, donositelje odluka i stručnjake iz područja ljudskih prava i bioetike,  veliki je kompliment gradu Šibeniku. To znači da smo bili dobri i korektni domaćini, kakvim ćemo se, dopuste li epidemiološke prilike,  pokazati i ove godine – kazao je, uz ostalo, Rakić.


Gosti su zamjeniku gradonačelnika predstavili hrvatsku podružnicu SSM u kojoj djeluje više od 180 aktivnih članova dok u cijelom svijetu Savez broji više od milijun članova.
- Svoje djelovanje temeljimo na prepoznavanju neotuđivog ljudskog dostojanstva svake osobe kojeg se trudimo kroz svakodnevicu približiti svim mladima u Hrvatskoj i svijetu. Ponosni smo na protekle tri godine u kojima smo uspješno proveli projekt "Ljetna škola bioetike i ljudskih prava" koji je do sada u gradu Šibeniku okupio više od 120 mladih. Zahvaljujući medijima i općoj javnosti, možemo reći kako je Ljetna škola u Šibeniku doprinijela pozitivnom imidžu grada Šibenika kao destinaciji koja, osim bogate turističke i kulturne ponude, mladima pruža i priliku izvrsnog edukacijskog programa temeljen na interdisciplinarnom pristupu. Posebno smo zahvalni na vašoj dosadašnjoj podršci i suradnji -istaknuo je Poslon dodavši  kako će ove godine "Ljetna škola" zbog dodatnog međunarodnog skupa okupiti brojne mlade ljude u dobi od 18 do 30 godina iz cijele Europe i time dodatno promovirati ljepote i značaj Šibenika kao mjesta znanstvene izvrsnosti.

  Objavljeno: 26.04.2021, 13:55h